Şekerbank

Bağlar Belediyesi’nden Tarım Bilinci İçin Örnek Uygulama

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Bağlar Belediyesi’nden Tarım Bilinci İçin Örnek Uygulama
Kent içinde organik tarım modelini Diyarbakır’a getirmek için başlattığı çalışmalarda meyve fidelerini toprağa monte etmeye başlayan Bağlar Belediyesi örnek bir uygulamaya daha imza atmaya hazırlanıyor.

Kent içinde organik tarım modelini Diyarbakır’a getirmek için başlattığı çalışmalarda meyve fidelerini toprağa monte etmeye başlayan Bağlar Belediyesi örnek bir uygulamaya daha imza atmaya hazırlanıyor.

İlçedeki bir çok noktada uygulanacak organik meyve ve sebze alanları için ilk fideyi kendi elleriyle diken Bağlar Belediye Başkanı Hüseyin Beyoğlu,ilçede yapılacak yeni yaşam alanları ve sitelerde meyve ağaçları bulundurma zorunluğu getirmeyi planladıklarını söyledi. Beyoğlu,”İnşaat firmalarına ve müteahhitlere inşa edecekleri sitelerde en az bir meyve ağacı bulundurma zorunluğu getirerek bu konuda bilinç oluşturmak istiyoruz” diye konuştu.

Kent İçinde Organik Tarımda Fidan Dikme Zamanı

Bir zamanlar meyve ve sebze bahçeleri ile bilinen, ismini de bu özelliğinden alan Bağlar Belediyesi ilçede meyve ve sebze bilinci oluşturmak için örnek bir uygulamayı hayata geçiriyor. İlçede bundan sonra inşa edilecek yaşam alanları ve sitelere meyve ağacı bulundurma zorunluluğu getirilecek. Belediye bu uygulaması ile Bağlar’ı eski kimliğine kavuşturmayı ve vatandaşlar arasında bu konuda bilinç oluşturmayı planlıyor.

 İlçedeki bir çok noktada uygulanacak organik meyve ve sebze alanları için ilk fideyi kendi elleriyle diken Bağlar Belediye Başkanı Hüseyin Beyoğlu,ilçede yapılacak yeni yaşam alanları ve sitelerde meyve ağaçları bulundurma zorunluğu getirmeyi planladıklarını söyledi.

İlk Fidanı Başkan Beyoğlu Toprağa Dikti

Dünyada Fransa’nın başkenti Paris’te örneği olan kent içinde organik tarım modelini Diyarbakır’a getirmek için pilot olarak belirlenen noktalarda organik meyve ve sebze yetiştirme bahçeleri oluşturmaya başlayan Bağlar Belediyesi, tarıma hazır hale getirdiği bölgelerde ilk etapta meyve fideleri dikmeye başladı. İlk fideyi kendi elleriyle toprağa monte edip sulayan Bağlar Belediye Başkanı Hüseyin Beyoğlu,inşaat firmalarına ve müteahhitlere inşa edecekleri sitelerde en az bir meyve ağacı bulundurma zorunluğu getirerek bu konuda bilinç oluşturmak istediklerini dile getirdi.

“Her Siteye Meyve Ağacı Zorunluluğu Getireceğiz”

Organik tarıma önem verdiklerini belirten Başkan Beyoğlu,”Vatandaşımız hak ettiği organik tarım ürünlerine,meyve ve sebzelere kendi ilçesinde ucuz fiyatlarla ve kaliteli ürünlerle ulaşsın istiyoruz. Bunun için başlattığımız çalışmalarda fidanları dikmeye başladık. İlçemiz için,Diyarbakır’ımız için hayırlı olsun. Kısa zaman sonra sebze üretimine de başlayacağız. Bu konuda bir bilinç yaratmak istiyoruz. Vatandaşlarımızı buna teşvik edeceğiz. Bu proje ile hem üreteceğiz,hem de ekonomik canlılık yaratıp istihdam yaratmış olacağız.

Çok önemli bir adım daha atacağız inşallah. Bağlar’da yapılacak yeni yaşam alanları ve sitelere meyve ağacı yetiştirme zorunluluğu getirmeyi planlıyoruz. Yarınlarımızın teminatı olarak gördüğümüz çocuklar sitelerde bu bilinç ve anlayışla büyüyecek” dedi.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Nevşehir’de Ekmek Ve Pide Üretimi Yapan İşletmeler DenetlendiÖnceki Haber

Nevşehir’de Ekmek Ve Pide Üretimi Yapan...

Rize’de Balık Denetimlerinde 4,5 Ton Balığa El KonulduSonraki Haber

Rize’de Balık Denetimlerinde 4,5 Ton Bal...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar