Şekerbank

Azalan Koyun Sayısı İthalat İle Arttırılacak

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Azalan Koyun Sayısı İthalat İle Arttırılacak
Tofidass

MANİSA Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü ile Salihli Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği il genelindeki koyun sayısını arttırmak için yurt dışından 5 bin koyun ithal edecek.   

Manisa genelindeki koyun nüfusu ile verimliliğini artırmak için Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü ile Salihli Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği yurt dışından koyun ithal etmek için çalışmalara başladı. Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdür Vekili İsmail Kaya, il genelinde koyun verimliliğini artırmak amacıyla Salihli Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği ile birlikte ortak karar aldıklarını belirterek "Ülkemizde kırmızı et sıkıntısı yaşanıyor. Bakanlığımız bu konuda gerekli girişimlerde ve çalışmalarda bulunarak yaşanan bu sıkıntıyı gidermeye gayret gösteriyor. Biz de yerel bazda kendi bölgemizde yaşanan sıkıntıya çare olmak için yurt dışından koyun ithal etmeyi düşündük. Bu konuda Salihli'deki birliğimiz ile bir ön çalışma yaptık. Bu çalışma çerçevesinde geçtiğimiz aylar içerisinde bir heyetimiz Ukrayna'ya ziyarette bulunarak oradaki koyunları inceledi. Ancak heyetimiz oradaki koyunları yeterli verimde bulmadı" diye konuştu. Müdür Vekili Kaya, ithal koyun konusunda başlatılan çalışma çerçevesinde önümüzdeki aylarda farklı ülkelerle de görüşmeler yapılacağını dile getirdi.

SIRADA BELÇİKA VAR  

Salihli Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı Hüdaverdi Sağlam ise, il genelindeki koyun sayısının yaklaşık 800 bin baş civarında olduğunu, ancak bu sayının yeterli olmadığını ifade etti. Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü ile başlattıkları çalışma çerçevesinde hedeflerinin koyun sayısını 1 milyonun üstüne çıkarmak olduğunu söyleyen Birlik Başkanı Sağlam, "Amaç koyun sayısının ilin nüfusuna yakın olmasını sağlamak. Nüfus başına bir koyun düşmesini istiyoruz. Ukrayna'nın ardından önümüzdeki aylarda Belçika'ya bir ziyaret yapmayı hedefliyoruz. Eğer bu ülkedeki koyunlar istenilen verimde olursa ithal etmek için çalışmalara başlayacağız" dedi. Birlik Başkanı Sağlam, yurt dışından 5 bin koyun ithal edilmesinin hedeflendiğini, yurtdışından getirilecek olan verimi yüksek koyunların birlik vasıtasıyla belirli bir ücret karşılığında il genelindeki hayvan üreticilerine dağıtılacağını ifade etti.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Saman Fiyatları ArtacakÖnceki Haber

Saman Fiyatları Artacak

Kuş Yuvasından 2 Metrelik Yılan ÇıktıSonraki Haber

Kuş Yuvasından 2 Metrelik Yılan Çıktı

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar