Şekerbank

Arıcılara Hibe Destekli Kovan Altlığı Dağıtımı Yapıldı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Arıcılara Hibe Destekli Kovan Altlığı Dağıtımı Yapıldı
Tofidass

Çanakkale İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünce hazırlanan proje kapsamında; Arıcılık yapan üreticilere Çanakkale İl Özel İdaresinden ayrılan kaynak ile % 60 hibe ve % 40'ı üretici katkılı olmak üzere 1500 adet Kovan altlığı dağıtımı İl Müdürlüğü kampüs alanı içerisinde yapıldı. Havalandırmalı, Anti varroalı ve polen tuzaklı kovan altlıkları, tüm ilçelerimizi kapsayacak şekilde başvuruda bulunan 196 üretici arasında yapılan değerlendirme sonucu en uygun şartlara sahip 69 üreticiye sahip oldukları kovan mevcutları ile orantılı olarak  verildi.

İl Müdürlüğü toplantı salonunda yapılan dağıtım törenine; İl Müdürü Erdem KARADAĞ, Çanakkale İl Özel İdaresi Genel Sekreter Yardımcısı Celil SEZGİN, Çanakkale Arı Yetiştiriciler Birliği Başkanı Cahit İLERİ, İl Müdürlüğü İl Müdür Yardımcı Vekili Mustafa NAZLIM ve Şube Müdürleri ile hibe desteğinden faydalanan çok sayıda arıcı katıldı.

Yapılan dağıtım töreninde konuşan İl Müdürü Erdem KARADAĞ konuşmasında ; Demonstratif amaçlı olarak yapılan bu desteklemenin yetiştiricileri daha modern arıcılık yapmaya teşvik edeceğini umut ettiğini, hem bal üretim miktarı ile kalitesini arttırmaya hemde  varroa zararlısı ve nakillerdeki havalandırma sorunları nedeniyle oluşan arı kayıplarını azaltmaya yönelik fayda sağlaması beklenen bu kovan altlığı dağıtımının olanaklar çerçevesinde önümüzdeki yıllarda da devam edeceğini, İlimizin tarımsal üretimin her dalında olduğu gibi bal üretiminde de Türkiye ortalamasının üzerinde bir verime sahip olduğunu kovan başına verimin 20-21 Kg. olduğunu, ilimizde 1270 adet arıcının olduğunu, kovan sayısının da 70.000 adete ulaştığını, 2015 yılın ilimizde 1400 ton bal üretiminin gerçekleştiğini, Bozcaada ilçemizdeki arıcıların dünya çapındaki bir yarışmada dereceye girdikleri, uygulanan bu tür projelerle balda kaliteyi daha yükselteceklerini,  söyledi. " Daha sonra hak sahibi arıcılarımıza kovan altlıklarının dağıtımı yapılarak tören sonra erdirildi.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Genç Çiftçilere Son BilgilendirmeÖnceki Haber

Genç Çiftçilere Son Bilgilendirme

Yozgat'ta Kaliteli Buğday Hasadı BekleniyorSonraki Haber

Yozgat'ta Kaliteli Buğday Hasadı Bekleni...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar