Şekerbank

Yozgat'ta Kaliteli Buğday Hasadı Bekleniyor

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Yozgat'ta Kaliteli Buğday Hasadı Bekleniyor
Tofidass

Yozgat'ta hububat hasat sezonun başlamasıyla biçördöverler tarlalarda hasat yapmaya başladı. Yozgat Gıda Tarım ve Hayvancılık İl müdürlüğü hasat kontrolleri ve verim durumlarını görmek için tarlalarda incelemelerde bulunuldu.

Yozgat Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Ziyaattin ÖZDEMİR yapmış olduğu konuşmasında "2016 yılı hasat sezonuna girmiş bulunmaktayız. İlimiz Yerköy İlçesi Sekili bölgesinde ilk hububat hasadına başlandı. İlimizde yaklaşık 370 bin hektar alanda hububat ekimi yapılmaktadır. Bilindiği üzere her hasat sezonunda olduğu gibi bu yılda İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü olarak iyi bir hasat sezonu geçirebilmek için hep birlikte çalışacağız. Hasat sezonuna gelmeden Müdürlüğümüz olarak buğdayın tüm yetişme sezonu boyunca çalışmalarımıza devam ettik. İlimiz genelinde yapmış olduğumuz Süne ve Hastalık sürveyleri çalışmaları neticesinde sünede emgi oranının (%0,9) binde dokuz'un altında olacağı beklenmektedir.

Biçerdöver ile Hasatta dikkat edilmesi gereken en önemli hususlardan bir tanesi de Dane Kaybının önlenmesi çalışmalarıdır. Bu çalışmalarda dane kaybını en aza indirebilmek için hepimize düşen görevler vardır. Bu görevleri yerine getirirken en hassas olması gerekenler tabii ki Biçerdöver Operatörleridir. Operatörler dane kaybına sebep olan unsurlara dikkat etmeli, biçerdöverlerinin gerekli bakımlarını ve ayarlarını yapmalı ve yaptırmalıdırlar. Bu konuda İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü olarak bizler hasat dönemi boyunca sahada olacağız ve gerekli denetimleri aralıksız gerçekleştireceğiz.

Hasat sonrasında anız yakmak toprağa ve toprak canlılarına zarar vermektedir. Toprağın yapısının bozulması ve organik maddece fakirleşmesine, her geçen yıl ürünlerimizin verim ve kalitesinin azalmasına neden olmaktadır. Ayrıca anız yakımı zaman zaman doğal alanları da tahrip etmekte ve doğal dengenin bozulmasına neden olmaktadır. Çiftçilerimiz olarak anız yakımının bu zararını görmeli ve anız yakmayı bırakmalıyız." dedi.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Arıcılara Hibe Destekli Kovan Altlığı Dağıtımı YapıldıÖnceki Haber

Arıcılara Hibe Destekli Kovan Altlığı Da...

TKDK Projeleri Finansbank'la BüyüyorSonraki Haber

TKDK Projeleri Finansbank'la Büyüyor

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar