Şekerbank

Arıcılara 'Arı Ölümleri ve Çözüm Önerileri' Konulu Eğitim Verildi

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Arıcılara 'Arı Ölümleri ve Çözüm Önerileri' Konulu Eğitim Verildi
Tofidass

Ülkemizde son 4 yıldır süregelen ve Arıcılık sektörünü olumsuz anlamda etkileyen Arı Ölümleri ile ilgili olarak Osmaniye İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ve Osmaniye İli Arı Yetiştiricileri birliği tarafından bir eğitim düzenlendi. 
Mustafa Kemal Üniversitesi Ziraat Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç.Dr. Aziz GÜL’ün katılımıyla İl Müdürlüğü Anadolu Toplantı Salonunda yapılan eğitime ilimizde faaliyet gösteren birlik üyesi kırk arıcı katıldı. Eğitimin açılışında konuşan İl Müdür Yardımcısı V. Hacı SARAÇ eğitimin Osmaniye Arıcılarına ışık tutacağını, arıcılığın geleceği için arıcıların bu eğitimden en üst seviyede faydalanması gerektiğini vurguladı. ‘’Arı Ölümleri ve Çözüm Önerileri’’ konusunda düzenlenen eğitimde Doc. Dr. Aziz GÜL, Arı ölümlerini ortaya çıkaran nedenler üzerinde durarak, arı ölümlerini en aza indirmek amacıyla önlem alınması gereken konuları başlıklar halinde arıcılara aktarmıştır.
Bunların dışında mevcut arı hastalıkları ve mücadele yöntemleri, kullanılması gereken ruhsatlı ilaçlar ve uygulanma şekilleri anlatılmış ve böylece arıcıların yıllardır alışkanlık haline getirdikleri geleneksel mücadele yöntemlerinin dışına çıkabilmelerine katkı sağlanmıştır. Ayrıca arıların beslenme rutinleri hakkında arıcılar bilinçlendirilmiş, sağlıklı petek kullanmanın önemi üzerinde durulmuştur.
Arıcılar yıllardır farkında olmayarak yaptıkları ilaç uygulamalarını doğru bir şekilde nasıl yapacaklarını Dr. Aziz GÜL‘ e yönelttikleri sorular ve aldıkları cevaplarla doğru uygulama şekilleri konusunda bilgi aldılar.
Eğitimin sonunda konuşan Arıcılar Birliği Başkanı Emin GAFFAROĞLU; ”Arıcılarımıza bir uzman desteği sağlayıp onların aydınlanmasına katkı sağladıkları için Osmaniye İl Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Sayın İbrahim SAĞLAM ‘ a ve Koordinasyon ve Tarımsal Veriler Şube Müdürü Sayın Hayri UYDURAN ‘a teşekkürlerimizi sunarız” dedi.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Fındık Fiyatı Yükselişe GeçtiÖnceki Haber

Fındık Fiyatı Yükselişe Geçti

Üreticilere Mantar Kompostu Dağıtımı YapıldıSonraki Haber

Üreticilere Mantar Kompostu Dağıtımı Yap...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar