Şekerbank

Arazi Toplulaştırma Projesi Kovancılar'da Tanıtıldı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Arazi Toplulaştırma Projesi Kovancılar'da Tanıtıldı
Tofidass

Elazığ Kovancılar ve Karakoçan İlçeleri Arazi Toplulaştırma ve Tarla İçi Geliştirme Hizmetleri Projesi kapsamında Kovancılar'da bir bilgilendirme toplantısı yapıldı. Kovancılar Gökdelen Dinlenme Tesisleri'nde gerçekleşen toplantıya Kovancılar Kaymakamı Hasan GÜNDOĞDU, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Turan KARAHAN, Tarımsal Altyapı ve Arazi Değerlendirme Şube Müdürü Nizamettin ÇETİNER, Kovancılar Ziraat Odası Başkanı İzzet DEMİRAL, Karakoçan Ziraat Odası Başkanı Necmettin TURGUT, Kovancılar ve Karakoçan Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürleri ve personeli ile her iki ilçenin muhtarları katıldı.

15 Temmuz'da yaşanan darbe girişimini kınayarak sözlerine başlayan Gıda Tarım ve Hayvancılık İl  Müdürü Turan KARAHAN; "Türkiye geneli olarak yaklaşık 4.5 milyon hektar alanda toplulaştırma çalışması yapılıyor. Bunun belirli bir kısmı bitirildi, bir kısmı da bizim şu anda Karakoçan-Kovancılar bölgesinde olduğu gibi devam ediyor. Elazığ ili olarak toplulaştırma çalışmaları iki alanda yapılıyor. Biri Uluova toplulaştırması diğeri Karakoçan- Kovancılar toplulaştırması. Burada 28 köy var, 18 tanesi Karakoçan, 10 tanesi Kovancılar ilçemizde. Toplamda da 142 bin dekar alanda toplulaştırma yapıyoruz. Bu proje yeni ve zor bir sistem olduğundan bunu hep birlikte aşıp, başarmayı düşünüyoruz" dedi. 

Daha sonra konuşan Kovancılar Kaymakamı Hasan GÜNDOĞDU; " Kovancılar ve Karakoçan ilçelerinde yıllardır devam eden toplulaştırma projesi, Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü  ile özel firma yetkililerinin çalışmaları ile 2017 yılında bitecektir. Bunun sonunda çiftçilerimiz müreffeh bir yaşama kavuşacaklardır" dedi.

Konuşmaların ardından Ziraat Mühendisi Şemsi BİLİCİ, Arazi Toplulaştırma ve Tarla İçi Geliştirme Hizmetleri hakkında sunu yaptı. Toplantı soru – cevap şeklinde devam ederken, öğlen yemeği ile son buldu.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Kirazda İyi Tarım Uygulamaları Tarla Günü YapıldıÖnceki Haber

Kirazda İyi Tarım Uygulamaları Tarla Gün...

Diyarbakır’daki göletlere 129 bin sazan yavrusu bırakıldıSonraki Haber

Diyarbakır’daki göletlere 129 bin sazan...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar