Şekerbank

Ankara'da Kurban Satacaklar Dikkat

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Ankara'da Kurban Satacaklar Dikkat
Ankara Valiliği Kurban kesim noktaları ve kesime götürülecek hayvanlar hakkında genelge yayınlandı
Tofidass

Yayınlanan genelge de kurban alacakların ve satacakların aşağıdaki husulara dikkat etmeleri gerekmektedir.

İlgi : a)  21 Kasım 2001 tarih ve 24590 sayılı Resmi Gazetede Yayımlanan Kurban Hizmetlerinin Diyanet İşleri Başkanlığınca Yürütülmesine Dair Bakanlar Kurulu Kararı.
           b) 18.08.2002 tarih ve 24850 sayılı Resmi Gazetede yayımlanan Kurban Hizmetlerinin Diyanet İşleri Başkanlığınca Yürütülmesine Dair Yönetmelik.
           c) İçişleri Bakanlığı Mahalli İdareler Genel Müdürlüğünün 08.06.2009 tarih ve B.05.0.MAH. 0.07.01.00/14892 sayılı yazısı.
           ç) 12.08.2015 tarih ve 29443 sayılı Resmi Gazetede yayımlanan 2015 Yılı Kurban Hizmetlerinin Uygulanmasına Dair Tebliğ.
    

Ankara İli mülki hudutları dahilinde Kurban Bayramında, kurban hizmetlerinin sağlık şartları ve çevre temizliği ile dini hükümlere uygun bir şekilde yürütülmesine esas olmak üzere aşağıda belirlenen tertip ve tedbirlerin alınması uygun görülmüştür. Buna göre;

1- İl ve İlçelerde kurban hizmetlerinin Diyanet İşleri Başkanlığınca yürütülmesine dair ilgi (a) Bakanlar Kurulu Kararı ve İlgi (b) Yönetmelikte öngörülen hususlar aynen yerine getirilecektir.

Ankara Vali Yardımcısı Hamza DUYGUN Başkanlığında, Büyükşehir Belediye Başkanlığı, Müftülük, İl Sağlık Müdürlüğü, İl Halk Sağlığı Müdürlüğü, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü, Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü, Orman ve Su İşleri IX. Bölge Müdürlüğü Doğa Koruma ve Milli Parklar İl Şube Müdürlüğü ve Diyanet Vakfı temsilcilerinden oluşan “Ankara İli Kurban Hizmetleri Komisyonu” kurulmuştur.

İlçe Kaymakamlarının Başkanlığında ilgili kurum ve kuruluşlardan oluşturulacak “Kurban Hizmetleri İlçe Komisyonu” kurban hizmetlerini yürütecektir.

2- Kurban satış ve kesim yerleri, İl ve İlçe Hıfzıssıhha Meclisi kararlarına ve sağlık şartlarına uygun olarak çevrenin sosyal ve ekonomik imkânları ile mevcut mezbahalar da dikkate alınarak Kurban Hizmetleri Komisyonlarınca belirlenecektir. Kurban satış ve kesimi için gerekli alt ve üst yapının tesisi ile kurban atık ve çöplerinin toplanması ile satış ve kesim yerlerinin temizliği, Büyükşehir Belediyesi ve ilgili belediyelerce yapılacaktır.

3- Kurban kesim yerlerinde, kurbanlarını kendisi kesmek isteyenlerden alınacak “Tesisten Yararlanma Ücreti” ile tesisteki görevlilere kestirmek isteyenlerden alınacak “Kesim ücreti” miktarları, İl ve İlçe Komisyonları kararları ve kesim yerleri ile diğer hususlar halka önceden mutat vasıtalarla duyurulacaktır.

Müftülüklerce de iş bu hususlar ve diğer uygulamalardan vatandaşlarımızın bilgilendirilmesi sağlanacaktır.

4- Kurban kesim yerlerinde yeterli sayıda din görevlisi, veteriner, kasap, yardımcı personel ve araç bulundurulmasına ilişkin tertip ve tedbirler Kurban Hizmetleri İl ve İlçe Komisyonları tarafından önceden belirlenecek ve hazır hale getirilecektir.

5- Kurban kesim hizmetlerinin düzenli bir şekilde yürütülmesi için kamu kurum ve kuruluşları ile ihtiyaç duyulması halinde dışarıdan da yeterli sayıda ve nitelikte personel ve vasıta görevlendirilecektir.

6- Park, cadde, sokak, meydan gibi umuma açık ve çevre hijyen şartları yeterli olmayan mahallerde kurban kesimine kesinlikle izin verilmeyecektir. Kurban kesim yerleri dışında belirlenen usul ve esaslara aykırı olarak kurban kesenler hakkında yasal işlem yapılacağı hususu mahalli mutat vasıtalarla vatandaşlarımıza önceden duyurulacaktır.

7- İl ve İlçe Müftülüklerinde, kurban hizmetlerinin sekretarya hizmetleri ile iş ve işlemlerinin yürütülmesi için yeterli sayıda personelden müteşekkil “Kurban Hizmetleri Birimi” oluşturulacaktır.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
En zehirli 6 balıkÖnceki Haber

En zehirli 6 balık

Kırıkkale çerezlik ay çekirdeğinde markalaşıyorSonraki Haber

Kırıkkale çerezlik ay çekirdeğinde marka...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar