Şekerbank

Altınköy ürünlerine büyük ilgi

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Altınköy ürünlerine büyük ilgi
Altındağ Belediyesi’nin dev projesi Altınköy Açık Hava Müzesi, ziyaretçi rekorları kırmaya devam ederken, Altınköy’de satılan ürünler de marka olma yolunda hızlı adımlarla ilerliyor.
Tofidass

Altınköy’ün arazilerinde tarımı yapılan ve yine Altınköy’ün bakkalında satışa sunulan sebzeler, ziyaretçilerden büyük ilgi görürken, mis gibi köy ekmeklerinin piştiği fırının önünde ise her gün uzun kuyruklar oluşuyor.

Doğal sebzeler, tarladan toplanıp doğru bakkala getiriliyor

Altınköy’ün doğal arazilerinde tarımı yapılan domates, salatalık, patates, ıspanak gibi sebzeler, mevsimine göre tarladan toplanıp, Altınköy bakkalında bulunan tezgahlarda yerini alıyor. Doğal sebzelere büyük ilgi gösteren ziyaretçiler, mevsimine göre çıkan sebzelerden satın almadan Altınköy’den ayrılmıyor.

Altınköy mis gibi ekmek kokuyor

Altınköy’de ziyaretçilerin büyük ilgi gösterdiği yerlerden biri de Altınköy’ün fırını… Köy ekmeğinin yapımına bizzat şahit olan ziyaretçiler, isterlerse pişen ekmeklerden de satın alabiliyor. Ziyaretçi yoğunluğunun çok olduğu günlerde, Altınköy fırınının önünde uzun kuyruklar oluşuyor. Taş fırında pişen ekmeğin mis kokusu ziyaretçileri kendine doğru çekerken, fırına en çok ilgiyi yine çocuklar gösteriyor. Unun hamura, hamurun ise ekmeğe dönüşme sürecini yakından görme imkanı bulan çocuklar, hem eğleniyor hem de öğreniyor.

“Hayallerimizin gerçekleştiğini görmek çok mutluluk veriyor.”

Altınköy’ün hem Ankara hem de Türkiye için büyük bir kazanç olduğunun altını çizen Başkan Veysel Tiryaki, “Altınköy projesini hayata geçirirken, ‘Çocuklarımız, buğdayın değirmenlerde nasıl una dönüştürüldüğüne tanıklık edecek. Köy fırınından köy ekmeği alacaklar. Yayık ayranı içecekler. Sütün nasıl üretildiğini, peynirin nasıl yapıldığını, sebzelerin nasıl yetiştiğini burada görecekler’ demiştim. Bugün geldiğimiz noktada görüyorum ki, bu amacımıza ulaştık. Çocuklarımız köy hayatının tüm gereklerini yerinde görme ve tanıma imkanına Altınköy sayesinde kavuştu. Hayallerimizin gerçekleştiğini görmek çok mutluluk veriyor.” dedi.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Şekerbank'tan Yumurta Üreticilerine Kredi DesteğiÖnceki Haber

Şekerbank'tan Yumurta Üreticilerine Kred...

'Defne Kokan Eller Projesi' açılışı yapıldıSonraki Haber

'Defne Kokan Eller Projesi' açılışı yapı...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar