Şekerbank

Alabalıklar Artık Otomatik Yemleme Sistemi İle Karadan Yemleniyor

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Alabalıklar Artık Otomatik Yemleme Sistemi İle Karadan Yemleniyor
Tofidass

Elazığ İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Turan KARAHAN, İl Müdür Yardımcısı Vedat ERGÜN, Balıkçılık ve Su Ürünleri Şube Müdürü Hacı Paşa TUĞYAN, Keban İlçe Tarım Müdürü Ziyaddin SEÇKİN ve teknik personeller bölgedeki alabalık işletmelerini ziyaret etti.

Yeni faaliyete geçen offshore tipi kafeslere otomatik olarak, karadan yemleme yapan sistemi yerinde inceleyen İl Müdürü KARAHAN sistem hakkında tesis yetkililerinden bilgi aldı.

Alabalık Üretiminde Türkiye Genelinde Birinci Sıradayız…

İlimiz balıkçılığı hakkında bilgi veren KARAHAN; "Keban, Karakaya, Beyhan, Tatar, Pembelik Özlüce Kralkızı ,Kalecik Baraj Gölleri ve Hazar Gölü olmak üzere yaklaşık 68.000 hektar su alanı ile çok önemli bir su potansiyeline sahibiz. Bu potansiyel bizlere avcılık ve yetiştiricilik bakımından önemli imkânlar sunmaktadır. İlimizde 158 adet alabalık yetiştiricilik tesisi, 9 adet yavru balık üretim tesisi bulunmaktadır. Üretim kapasitemiz yıllık 32.355 ton porsiyonluk alabalık, 193 milyon adet de yavru alabalıktır. 2016 yılında alabalık üretimimiz yaklaşık 17.300 ton olarak gerçekleşti. Bu üretim miktarı ile Türkiye genelinde birinci sıradayız.

Alabalık İhracatından 6,5 Milyon Euro Gelir Elde Edildi…

İlimizde, yıllık yaklaşık 10.000 ton kapasiteli balık işleme değerlendirme tesisi mevcut 2017 yılı Ekim ayı sonu itibarı ile çoğunluğu Avrupa ülkeleri olmak üzere yaklaşık 2.000 ton alabalık ihracatı gerçekleştirdik ve 6,5 milyon Euro gelir elde ettik." dedi.

Sektörün gelişmesinin de önemine değinen İl Müdürü KARAHAN; Üreticilerimizin daha fazla verim almaları, kazançlarını arttırmaları ve karşılaştıkları zorlukları aşmaları adına İl  Müdürlüğü olarak teknik anlamda daima yanlarında olacaklarını belirtti.

İşletme Müdürü Ege ERDEN ise İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Turan KARAHAN ve beraberindeki yetkililere ziyaretlerinden dolayı teşekkür ederek, karadan yemleme sisteminin yüksek kapasiteli tesislerde işçilik maliyetini düşürdüğünü, üretim kapasitesini arttırdığını  belirterek, sistemin işleyişi hakkında bilgi verdi.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Genç Çiftçilerin Hibe Sevinci…Önceki Haber

Genç Çiftçilerin Hibe Sevinci…

Kasaplardan Hodri Meydan: Etin Kilosunda 6 TL İndirim YaparızSonraki Haber

Kasaplardan Hodri Meydan: Etin Kilosunda...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar