Şekerbank

Aksaray'lı Çiftçiler Ankara'da Düzenlenen “Tarla Günü” ne Katıldı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Aksaray'lı Çiftçiler Ankara'da Düzenlenen “Tarla Günü” ne Katıldı
Tofidass

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Eğitim Yayım ve Yayınlar Dairesi Başkanlığı öncülüğünde Tarımsal Yenilik ve Bilgi Sistemi kapsamında araştırma enstitüleri ile illerin işbirliği ile tarımsal yeniliklerin yaygınlaştırılması yayım projeleri adı altında başlatılan ve araştırma enstitülerince yeni tescil edilen hububat ve baklagil çeşitlerinin tanıtılması ve deneme parsellerinin yerinde görülerek konu uzmanlarından bilgi alınması amacıyla Ankara Tarla Bitkileri Merkez Araştırma Enstitüsü Müdürlüğünün kuruluşunun 90.yılı kutlamaları kapsamında düzenlenen "TARLA GÜNÜ" etkinliğine 12 kişiden oluşan teknik personel ve önder çiftçiler katıldı.

Konula hakkında Aksaray Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Bestami ZABUN yaptığı açıklamalarda; "Tarla Günü" etkinliği; Aksaray İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğümüz Koordinasyon ve Tarımsal Veriler Şube Müdürlüğünde görevli Tekniker Ramazan ÖZDEMİR başkanlığında, Güzelyurt İlçesinde görevli Serbest Tarım Danışmanı Mustafa İÇLİ, Merkez ve İlçelerimizde hububat ve baklagil tarımıyla uğraşan önder çiftçilerimizin katılımıyla gerçekleştirildi.

Tarla Günü Saygı Duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başladı. Daha sonra Ankara Tarla Bitkileri Merkez Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü Müdürü Dr.Mevlüt ŞAHİN, tarafından bir açılış konuşması yapıldı. Konuşmasında ŞAHİN, özetle; Enstitünün kuruluş amacı, faaliyetleri, bölge tarımı ve ülke tarımına yaptığı katkılar, bu katkılarda emeği geçen başta uzun bir emek ve sabırla yıllarını bu işe veren; bitki ıslahçıları,  özel sektör temsilcileri, emeği ve alın terini bu topraklara döken elleri öpülesi çiftçilere teşekkür etti.

Konuşmalardan sonra  hububat ıslahçıları ve yetiştirme tekniği  uzmanları nezaretinde enstitü tarafından geliştirilerek deneme amacıyla tescil edilen; buğday, arpa, nohut ve mercimek parselleri gezilerek, katılımcılara çeşitlerin özelliği, yetiştirme koşulları, verimleri, hastalıkları dayanıklılığı ve diğer teknik özellikleri hakkında bilgi verildi.

Katılımcılar çiftçiler konu uzmanlarına geliştirilen çeşitler hakkında değişik sorular sorarak, değişik görüş ve düşüncelerini paylaştılar.

Deneme parsellerlin incelenip gezilmesinden sonra enstitü tarafından katılımcılara öğle yemeği ikram edildi.

Ayrıca, "Tarla Günü" etkinliğine katılan çiftçilerimizin bu tür faaliyetlerden çok memnun olduklarını, Çiftçi İnceleme Gezileri sayesinde bilgi birikimlerinin arttığını, daha bilinçli ve tekniğine uygun üretim gerçekleştirdiklerini ifade ederek, organizasyonu gerçekleştiren Aksaray Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü yetkililerine teşekkür ettiler.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
1 ayda 30 bin ton fındık pazara indiÖnceki Haber

1 ayda 30 bin ton fındık pazara indi

Üreticilere Lavanta Fidesi DağıtıldıSonraki Haber

Üreticilere Lavanta Fidesi Dağıtıldı

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar