Şekerbank

Adana’da Narenciye Çalıştayı Gerçekleştirildi

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Adana’da Narenciye Çalıştayı Gerçekleştirildi
Tofidass

Adana İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından, sektör temsilcilerinin de bulunduğu geniş katılımlı Narenciye Çalıştayı düzenlendi. Çalıştaya; Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Muhammet Ali TEKİN, Çukurova Üniversitesi Ziraat Fakültesi Öğretim Üyeleri Prof. Dr. Bülent ÖZEKİCİ ile Prof. Dr. Faruk EMEKSİZ, Adana Çiftçiler Birliği Başkanı Mutlu DOĞRU, Adana Turunçgil Üreticileri Birliği Başkanı Rıfat KARABUCAK, Doğu Akdeniz Araştırma Enstitüsü ile Adana Biyolojik ve Zirai Mücadele Enstitüsü Uzmanları, Ziraat Odaları, ilgili sektör temsilcileri, sivil toplum örgütleri ve  üreticiler  katıldı.

Çalıştayın açılış konuşmasını yapan İl Müdürü Muhammet Ali TEKİN, yaklaşık 420.000 dekar turunçgil arazisi ile Adana'nın ülkemizin turunçgil üretimi yapılan en önemli merkezlerinin başında geldiğini vurgulayarak, "Ülkemizdeki toplam 3.975.000 ton olan turunçgil üretiminin % 30’undan fazlası yani 1.200.000 tonu ilimizde üretilmektedir. Ülkemiz ve bölgemiz ekonomisi içinde böylesine önemli bir yere sahip olan narenciyenin, üretimi ve pazarlamasında son yıllarda yaşanan sıkıntıların sektör temsilcileri ile paylaşılarak, ortak bir çözüm yolu geliştirilmesi amacıyla burada bulunuyoruz" dedi. 

İhracata mal veren en önemli bölgelerden biri olduğunu da ifade eden TEKİN, "Bakanlığımız tarafından son yıllarda EKÜY (Entegre ve Kontrollü Ürün Yönetimi) projesinin yaygınlaştırılarak, üretim parsellerinde yeterli bitki koruma ürünlerinin oluşturulması  ve doğru bitki koruma ürünlerinin, doğru zamanda bahçelerde kullandırılması ile ilaç kalıntısız ürün yetiştirilmesinin sağlanması hedeflerimiz arasındadır" şeklinde konuştu.

İki oturum halinde gerçekleştirilen ve Çukurova Üniversitesi Ziraat Fakültesi Tarımsal Yapılar ve Sulama Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Bülent ÖZEKİCİ başkanlığında yürütülen çalıştayın ilk oturumunda, “Üretimde Karşılaşılan Sorunlar ve Çözüm Önerileri” görüşüldü. 

İkinci oturum ise Çukurova Üniversitesi Ziraat Fakültesi Tarım Ekonomisi Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Faruk EMEKSİZbaşkanlığında gerçekleştirilerek, “Turunçgilde Hasat Sonrası e Pazarlamada Karşılaşılan Sorunlar ile Çözüm Önerileri” değerlendirildi.

Oturumların ardından elde edilen ortak görüş ve önerilerin değerlendirilerek, rapor haline getirilmesine ve sonuç raporunun gerekli yerlere iletilmesine karar verildi. 

Gerçekleştirilen çalıştay sonucunda İl Müdürü Muhammet Ali TEKİN, çalıştayın verimli geçtiğini ifade ederek, katılımcılara teşekkür etti.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Genç Çiftçi Projelerinde Hayvan Dağıtımı BaşladıÖnceki Haber

Genç Çiftçi Projelerinde Hayvan Dağıtımı...

Gübre Fiyatları Hızla YükseliyorSonraki Haber

Gübre Fiyatları Hızla Yükseliyor

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar