Şekerbank

Adana'da Mısır Hasat Şenliği Düzenlendi

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Adana'da Mısır Hasat Şenliği Düzenlendi
Tofidass

Adana Çiftçiler Birliği, Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO), Adana Ticaret Borsası (ATB), Hububat Tedarikçileri Derneği (HUBUDER), Adana Tahıl Üreticileri Birliği ile Nişasta ve Glikoz Üreticileri Derneğinin (NÜD) Yüreğir'in Suluca Mahallesi'nde organize ettiği  “2017 Yılı Mısır Hasat Şenliği” Vali Mahmut DEMİRTAŞ'ın katılımıyla gerçekleştirildi.

Dede Aytekin tarlasında düzenlenen mısır hasadı şenliğine Vali Mahmut DEMİRTAŞ'ın yanı sıra Adana Milletvekili Zülfikar İnönü TÜMER, Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin SÖZLÜ, Yüreğir Kaymakamı Fatih GENEL, Adana Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Muhammet Ali TEKİN, TMO Alım Muhafaza Daire Başkanı Cihan SOYALP, Ticaret Borsası Başkanı Şahin BİLGİÇ, Toprak Mahsulleri Ofisi, Hububat ve Tahıl Üreticileri birlikleri, oda ve meslek kuruluşları başkanları ile ilgili kamu ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri katıldı.

Vali DEMİRTAŞ, mısır hasadı şenliğinde yaptığı konuşmada, yeni hasat sezonunun üreticiler başta olmak üzere tüm sektör temsilcilerine hayırlı ve uğurlu olmasını dileyerek, “Değerli üreticiler, saygıdeğer katılımcılar, bir çiftçi ailesi mensubu olarak hepinizi saygıyla, sevgiyle selamlıyorum. Mısır hasadı sezonunun hayırlı ve uğurlu olmasını diliyorum. Bilindiği üzere Adana İlimiz, Çukurova bölgesinin önemli bir tarım bölgesi. Adana tarımından çok umutluyum. Hükümetimiz, sulama konusunda çok yeni ve modern projeleri, Seyhan Ovası'nı su ile buluşturmak için reform düzeyindeki  uygulamaları ilimize kazandırmaya büyük önem veriyor. Bu konudaki ihaleler önümüzdeki günlerde yapılacak. Değerli katılımcılar, saygıdeğer çiftçilerimiz. Üzerinde durmak istediğim bir önemli konu ise anız yangınları. Çiftçilerimiz maalesef mazottan tasarruf etmek için, anız yakıyor. Artık buna son vermek lazım. Tüm çiftçilerimizi bu konuda duyarlı olmaya çağırıyorum. Unutmayalım ki toprak da bir canlı. Toprağın ömrünü anız yakarak kısaltmak değil, verimi arttırmak ve geleceğe taşımak için toprağın ömrünü uzatmamıza ihtiyacımız var. Uzun vadeli düşünmeliyiz. Emniyet ve Jandarma güçlerimiz, Tarım İl Müdürlüğümüz ile birlikte gerekli denetimleri sürdürüyor ama ben çiftçilerimizin bu konuda çok daha hassas ve duyarlı olmalarını bekliyorum” şeklinde konuştu.

Hasat şenliğinde üretici ve çiftçi kuruluşları temsilcilerince dile getirilen konuşmaların ardından, mısır hasadı gerçekleştirildi.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Pamuk Tükenince Borsada İşlemler DurduÖnceki Haber

Pamuk Tükenince Borsada İşlemler Durdu

Zeytinyağının Pazar Payının Arttırılması Projesi Kapanış Toplantısı YapıldıSonraki Haber

Zeytinyağının Pazar Payının Arttırılması...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar