Şekerbank

7955 Dekar Alana Yem Bitkisi Ekilecek...

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
7955 Dekar Alana Yem Bitkisi Ekilecek...
Tofidass

Elazığ Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü'nün 2016 yılı sonbahar ekim döneminde uygulanmak üzere hazırlamış olduğu "Yem Bitkileri Ekiliş Alanlarını Geliştirme Projesi" kapsamında bugün çiftçilere Macar Fiği ve Tritikale tohumu dağıtıldı. İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü'nde düzenlenen törene Vali Yardımcısı Haluk ÇAKMAK, İl Özel İdare Genel Sekreteri Nazif BİLGİNOĞLU, İl Genel Meclis Başkanı Metin Baki ÖLÇÜCÜ, Elazığ ili merkez ve ilçe Sivil Toplum Kuruluşları başkanları ve çiftçiler katıldı.

Törende konuşan İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Turan KARAHAN Yem Bitkileri Ekiliş Alanlarını Geliştirme Projesi kapsamında 2016-2020 yılları arasında 6.000 dekar alanda Macar Fiği ve Tritikale karışımından oluşan yem bitkisi ekimi yapılacağını söyledi. KARAHAN; "Arıcak ve Alacakaya ilçeleri hariç, buralardan talep gelmediğinden dolayı, merkez ve ilçelerde yem bitkileri ekilişini arttırmak için bu projeyi geliştirdik.Proje kapsamında dekar başına 10 kg. Macar Fiği ve 5 kg. Tritikale karışımı ektirilecektir. Çiftçi Kayıt Sistemine kayıtlı, hayvan ve yem bitkisi yetiştiriciliğini bilen, büyükbaş veya küçükbaş hayvan varlığı olan, en az 10 dekar veya üzeri tarlasını sonbahar döneminde bu projeye ayıracak, gerekli gübreyi kendisinin temin edeceği, bakım ve hasat işlerini kendisinin yapacağı çiftçi müracaatları alınmak suretiyle, İlimiz Merkez ve İlçelerimizde çiftçi isimleri belirlenmiştir. Projenin tohumluk maliyetinin ¾' ü  İl Özel İdaresi Genel Sekreterliğince, ¼'ü ise çiftçi tarafından karşılanmaktadır. Proje maliyetimiz İl Özel İdaresi Genel Sekreterliğince 303.750 TL. ve çiftçi katkısı olarak 101.250 TL. olmak üzere toplam 405.000 TL. dir.

Yürütmüş olduğumuz bu projede 6.000 dekar alanda Macar Fiği ve Tritikale karışımından oluşan yem bitkisi ekimi yaptırılacağı halde bu yıl için tohumluk fiyatının uygun alınmasından dolayı ekiliş alanını 7.955 dekara çıkartmış durumdayız. Bu kapsamda 79.550 kg. Macar Fiği ve 39.775 kg. Tritikale tohumu ekimi yaptırılacaktır" dedi.

İl Özel İdare Genel sekreteri Nazif BİLGİNOĞLU ise yaptığı konuşmada ''Bundan önceki tüm projeleri desteklediğimiz gibi bugün  ve bundan sonra da ilimiz yararına olacak tüm projeleri destekleyeceğimizi bildirir ve bu projelere merkezi hükümetimizin verdiği destekden dolayı milletvekillerimize ve valimize teşekkür ederiz''şeklinde konuştu.

Program çiftçilere temsili macar fiği ve tritikale karışımı tohum dağıtımı ile sona erdi

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Doğu’nun Kalkınması Tarım Ve Hayvancılığa BağlıdırÖnceki Haber

Doğu’nun Kalkınması Tarım Ve Hayvancılığ...

Leader Programı Ankara’da BaşlıyorSonraki Haber

Leader Programı Ankara’da Başlıyor

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar