Şekerbank

7 Yıl Ödemeli İthal Gebe Düveler Yetiştiricilere Dağıtıldı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
7 Yıl Ödemeli İthal Gebe Düveler Yetiştiricilere Dağıtıldı
Tofidass

Iğdır ili Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği tarafından Yurt dışından ithal edilen simental ırkı 230 Gebe düvenin Millileştirilmek üzere Karantina işlemleri başlatıldı.

Iğdır Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Özkan YOLCU, Iğdır ili Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği Başkanı Öztürk KAYLAN ve Birlik üyesi olan çiftçilerin katılımı 23 üyeye dağıtımı planlanan hayvanların kura çekilişi yapıldı.

Iğdır İli Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği Başkanı Öztürk KAYLAN; "2016 yılında Ziraat Bankası Bölge Müdürlüğü ile Iğdır İli Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği arasında yapılan sözleşme çerçevesinde birliğimizin üyesi olan işletmelere hayvancılık kredisi kullanmak amacı ile Iğdır Merkez İlçe Ziraat Bankası Müdürlüğü ve Karakoyunlu ilçesi Ziraat Bankası Müdürlüğünden 23 üyemiz adına 7 yıl ödemeli hayvancılık kredisi kullanılmış olup Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği olarak Almanya ve Avusturya'dan ithal ettiğimiz gebe düveleri üyemiz olan yetiştiricilerimize törenle teslim edeceğiz. Bu tür projelerimiz önümüzdeki yılda da talep doğrultusunda devam edecektir. Birliğimize kayıtlı üyelerimiz için 300 baş daha getirmeyi planlıyoruz.  Bu projede emeği geçen Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğüne, Iğdır Merkez ve Karakoyunlu İlçesi Ziraat Bankası Müdürlüklerine ve adını sayamadığımız emeği geçen herkese çok teşekkür ederiz." dedi.

Kura töreninde çiftçilere seslenen İl Müdürü Özkan YOLCU ise "İthal edilen hayvanlar gayet kaliteli ve verimli bir ırktır. Sizlerden, bu hayvanlara gözünüz gibi bakmanızı istiyorum, yetiştireceğiniz damızlık hayvanlarla, et ve süt üretiminizle diğer çiftçilerimizi bu işe özendirmenizi bekliyorum. Yöremizdeki çiftçi ve hayvan yetiştiricilerimizin civar İllere örnek ve başarılı olması için İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü olarak Bakanlığımızın bizlere vermiş olduğu yetkiler dahilinde elimizden gelen her türlü desteği vereceğiz. Alınan hayvanların sizlere bol ve bereketli bir kazanç getirmesini temenni ediyorum. Hayırlı olsun." dedi.

Proje dahilinde kuraya katılan çiftçiler "Bu tür projelerin yapılması Iğdır'da da hayvancılığın gelişmesine katkı sağlamış olacaktır. Bu projede emeği geçen Iğdır İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Özkan YOLCU'ya ve Iğdır İli Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği Başkanı Öztürk KAYLAN'a teşekkür ediyoruz."dediler.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Tavuklar Yalancı Veba Hastalığına Karşı ToplandıÖnceki Haber

Tavuklar Yalancı Veba Hastalığına Karşı...

Osmaniye'de suni mera tesisi kuruluyorSonraki Haber

Osmaniye'de suni mera tesisi kuruluyor

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar