Şekerbank

2016 Yılı Geleneksel At Yarışları Düzenlendi

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
2016 Yılı Geleneksel At Yarışları Düzenlendi
Tofidass

Ağrı ​İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünce geleneksel olarak düzenlenen at yarışları bu yıl "15 Temmuz şehitleri" anısına düzenlendi.

Ağrı Valiliği TRT Park alanında yapılan koşuya Ağrı Valisi Musa IŞIN, Vali Yardımcısı Ejder DEMİR, İl Jandarma Komutanı Coşkun SEL, İl Emniyet Müdürü Metin Turgay KARABULAK, , Ak Parti İl Başkanı Kemal ATMACA, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Erhan TENEKECİ, İlçe Belediye Başkanları, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdür Vekili Kenan ENGİN ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdür Vekili Kenan ENGİN yaptığı konuşmada; "İlimizde geleneksel olarak yapılmakta olan at yarışlarındaki amaç; Safkan Arap At neslini ıslah etmek, ata sporu olan atçılığı geliştirmek, at ve at sporlarının halkımız tarafından sevdirilmesini sağlamak, mahalli at yarışlarının bölgesel olarak geliştirilmesini ve yaygınlaştırılmasını sağlamaktır" diyerek ENGİN sözlerine şöyle devam etti;

"İlimiz de kayıtlı olan 42 (kırk iki) Safkan Arap atı bulunmaktadır. Bunlardan 12 tanesi damızlık olarak kullanılıp, son 5 yılda 10 adet Safkan Arap atı tayları yetiştirilmiştir. At yarışları en eski ve en yaygın sporlardan biridir. İlimizde de1950 'li Yıllardan beri Mahalli olarak yapılmaktadır. Önceleri Tutak ilçemizde, daha sonra Merkez Aşağı Küpkıran köyünde, 15 yıl kadar da Merkez Anakaya Köyü civarında yapılmış, son iki yıldır Ağrı Valiliği TRT Parkta yapılmaktadır. Bu yılki yarışlarımızda toplamda 17 Bin Tl Para ödülü dağıtılacaktır.

Bu yıl yapacağımız yarış programımız Toplam 5 Kategoriden oluşmaktadır. Bu kategorilerden bir tanesine 15 Temmuz Şehitleri ve Demokrasi Koşusu dedik. Bu vesileyle darbe girişiminde ve devamındaki terör eylemleri sebebiyle Şehit olanlara rahmet, yaralılarımıza da acil şifalar diliyorum" dedi.

Düzenlenen mahalli at yarışlarında 22 adet safkan Arap atı yarışlara katıldı. Yarışmada Zafer koşusu, Gaziler koşusu, İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü Koşusu, Valilik koşusu, 15 Temmuz Şehitleri ve Demokrasi koşusu olmak üzere 5 koşu düzenlenmiştir. Dereceye giren at sahiplerine toplamda 17 Bin TL ödül dağıtımı yapıldı. 

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Çanakkale'de Gece Zıpkınla Balık Avına SuçüstüÖnceki Haber

Çanakkale'de Gece Zıpkınla Balık Avına S...

Ekinezya Hasadı BaşladıSonraki Haber

Ekinezya Hasadı Başladı

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar