Şekerbank

1. İsrail Sazanı Yakalama Yarışması Düzenlendi

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
1. İsrail Sazanı Yakalama Yarışması Düzenlendi
Tofidass

Denizli Amatör Sportif Olta Balıkçıları ve Su Ürünlerini Koruma Derneği (DENOLDER) tarafından Gökpınar Baraj Göletinde" I. İsrail Sazanı Yakalama Yarışması" düzenlendi.

Denizli Büyükşehir Belediyesinin katkıları, Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü'nün desteği ile Denizli Amatör Sportif Olta Balıkçıları ve Su Ürünlerini Koruma Derneği'nce içsularımızda sakıncalı türler arasında bulunan ve  balıkçılarımız tarafından İsrail sazanı olarakta ifade edilen havuz (Carassius sp) balığı için " I. İsrail Sazanı Yakalama Yarışması"düzenlendi.

24 saat süren 6 İl'den  55 takım ve bireysel yarışmacının katıldığı organizasyon sonunda toplam 5 kilo 590 gram İsrail sazanı tutan Turab Güner birinci oldu. Yarışmada ikinciliği 5 kilo 400 gram balık ile Osman Demirtaş ve Cengiz Akman ikilisi oldu. Yarışmada üçüncülüğü ise 3 kilo 560 gramla Ayhan Temiz, Metin Vardi takımı elde etti.

Su ürünleri avlaklarının, göl ve göletlerdeki doğal balık türlerinin korunmasına dikkat çeken Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Sezgin Kutlu yaptığı konuşmada " Sivil toplum kuruluşlarının bu tür organizasyonları düzenlemesini kurum olarak çok önemsiyor ve destekliyoruz. Su ürünleri avlaklarımızın korunması, göl ve göletlerimizdeki doğal balık türlerinin korunması hepimizin sorumluluğundadır. Birçok İlden katılımın yoğun olduğu bu yarışmayı emeği geçen Büyükşehir Belediyemize, Federasyon ve Dernek temsilcilerine destek ve katkılarından dolayı teşekkür ederiz. Bugün güzel bir adım atıldı. Denizli'de bu tür organizasyonların artmasını diliyorum" dedi.

Denizli Büyükşehir Belediyesi Park ve Bahçeler Dairesi Başkanı Lale Gönüllü, "Büyükşehir Belediyemiz Sayın Osman Zolan Başkanımız başta olmak üzere çevre duyarlılığı konusundaki hassas tutumu bellidir. Çevre bilincinin oluşturulması ve yaygınlaştırılması konusunda bu tür organizasyonların her zaman yanında olmaya desteklemeye devam edeceğiz" dedi.

Amatör ve Sportif Olta Balıkçılığı Federasyonu Başkanı M. Serkan İnanç, "su ürünleri avlak sahalarını korumak öncelikle amatör balıkçılarımızın görevidir" diye konuştu.

Denizli Amatör Sportif Olta Balıkçıları ve Su Ürünlerini Koruma Derneği Başkanı Halil İbrahim Kartlı, "İsrail sazanı, istilacı bir balık ve diğer balık türlerini tehdit ediyor. Türkiye'de neredeyse yaşamadığı tatlı su yok. Gökpınar Baraj Göleti'nde yayın, aynalı sazan gibi diğer türler de yaşıyor. Ancak, İsrail sazanı çok baskın bir balık türü ve diğer balıkların yumurtalarını tüketiyor. İlkini düzenlediğimiz bu yarışmayı geleneksel hale getireceğiz" dedi.

Yarışma sonucunda dereceye girenlere çeşitli av ekipmanları hediye edildi. Yarışma süresince çevre temizliği ve düzeninin sağlanması konusunda yarışmacıların oldukça titiz davrandıkları ve örnek davranışlar sergiledikleri gözlerden kaçmadı.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Dalbastı'da kalite yükseldi üreticinin yüzü güldüÖnceki Haber

Dalbastı'da kalite yükseldi üreticinin y...

Tarıma Dayalı Ekonomik Yatırımlar 2 Bin Kişiye İş SağladıSonraki Haber

Tarıma Dayalı Ekonomik Yatırımlar 2 Bin...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar