Şekerbank

Ziraat Odası “Verimli Kart” Protokolünü İmzaladı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Ziraat Odası “Verimli Kart” Protokolünü İmzaladı
Tofidass

Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Başkan Vekili ve Çankırı Ziraat Odası Başkanı Nejat Gamzeli, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Osman Çakır ve Yapı Kredi Bankası Bölge Tarım  Yöneticisi Tarkan Eleren,  Çankırı Şube Müdürü Ali İhsan Tonturoğlu, Buyruk Petrol’den Nurettin Buyruk, Burç L.Şirketi’nden Murat Yıldırım ve Ziraat Odası Delegeleri ile muhtarlar katıldı.
Nejat Gamzeli yaptığı konuşmada, Çankırı çiftçisine yönelik hizmet projeleri üretmeye devam ettiklerini, çiftçinin en fazla motorine para harcadığını, toprak hazırlığı aşamasından, ekim, gübreleme, ilaçlama ve hasada kadar hatta hasat sonrası ürünün nakli aşamasında bile kullanıldığını ifade ederek “Traktörün ve birçok tarım aracının yakıtı motorin. Çiftçimizin en fazla ilgilendiği fiyat değişimlerinin başında da motorin fiyatları gelmekte. Çünkü motorin fiyatlarındaki değişimden çiftçimiz doğrudan etkilenmekte” dedi.
Ülkemizin birçok üründe verim ve kalite olarak bakıldığında dünya ortalamalarına yakın veya üzerinde olduğunu vurgulayan Gamzeli, girdi fiyatlarının yüksekliği, yapısal sorunlar gibi nedenlerle ürün maliyetleri arttığını, üreticilerin dünya fiyatları ile çoğu zaman rekabet edemediğini,  hükümetin, tarımda kullanılan mazotun yarısını karşılayacağına ilişkin açıklamasının yerinde bir karar olduğunu, üreticinin girdi maliyetlerinin önemli ölçüde düşüreceğini ve çiftçiye maliyet yönünden büyük katkı sağlayacağını ifade ederek “Çiftçimizin en önemli girdilerinden birinin mazot olduğunu bilerek hareket eden Çankırı Ziraat Odası olarak, çiftçimizin yararına Türkiye çapında projeler ortaya koyuyoruz.” diye konuştu.
 Gamzeli, Buyruk Petrol ile yaptıkları anlaşma ile mazotta yüzde 11,  LPG ve benzinde yüzde 6 indirim aldıklarını, indirimli alışveriş yaptıklarının altını çizerek “Bugün itibariyle indirimli kart ile buyruk petrolden akaryakıt alan aktif bin 853 kartımız çalışmakta, bin 853 üyemiz bu anlaşmadan faydalanmakta. 6 aylık bir sürede çiftçilerimiz tarafından yüzde 95 mazot olmak üzere 958 bin liralık akaryakıt alındı, yaklaşık 97 bin 760 lira üyemizin menfaati oldu. Koç otelle yaptığımız anlaşma ile 985 indirimli alışveriş kartı aktif olarak kullanılmakta. Üyelerimiz tarafından sözleşme başladığı tarihten bu güne toplamda 5 bin 321 alışveriş yapıldı, 358 bin lira alışverişten 17 bin 900 lira, 821 lokanta hizmetinden 10 bin 350 lira, 18 düğün salonu kiralamasından 16 bin 200 lira olmak üzere  toplam 44 bin 450 lira, her iki anlaşmada  142 bin 200 lira indirim alarak üyelerimize menfaat sağlamış bulunmaktayız” şeklinde konuştu.
Çankırı Ziraat Odası’na kayıtlı 2 bin 700 çiftçi bulunduğunu, Yapı Kredi Bankası ile yapılan anlaşmaya göre talepte bulunan tüm üyelerin bankadan “Verimli Kart” alabileceğini söyleyen Gamzeli “Buyruk Petrol ile bir anlaşmamız var. Üyelerimiz bu akaryakıt bayisinden yüzde 11 indirimli mazot alabiliyor. Bu devam ediyor. Yapı Kredi Bankası ile yaptığımız anlaşmaya göre, bu indirime ek olarak üyelerimiz, bankadan alacakları ‘Verimli Kart’ kredi kartı ile de mazot alabilecek. Alacağı mazotun bedelini 6 ay sonra ödeyebilecek. Ayrıca, bayi çiftçimize yüzde 6 indirim yapacak. Üyelerimiz, Türkmen Yem’de de aynı kartı sıfır komisyonla kullanabilecek. Burada da ödeme 6 ay sonra yapılabilecek. Çankırı Ziraat Odası yönetimi olarak, çiftçimizin yararına, onun sorununu çözmeyi, işini kolaylaştırmayı, ona para kazandırmayı, onun masrafını azaltmayı amaçlayan projeleri ardı ardına hayata geçiriyoruz. Bundan sonra da benzer projeler hazırlayıp, gerekli çalışmalarını yapıp, uygulamaya alacağız” ifadelerini kullandı.
Yapı Kredi Bankası Bölge Müdürü Tarkan Eleren ise tarım ve hayvancılık sektörünü her zaman desteklemeye devam edeceklerini belirterek  "Alın teri olan herkesin bizde kredisi var” dedi.
Çankırı Şube Müdürü Ali İhsan Tonturoğlu’da yaptığı konuşmada "Son yıllarda yaşanan kapasite ve üretim artışına paralel olarak bu alanlarda yenilikçi çalışmalar oluşturduk. Çankırı'da ki uzman çalışanlarımız, hem bu segmentteki bilgi ve hizmet kalitesini artıracak hem de müşterilerimize hayvancılık ve tarım finansmanı konusunda danışmanlık vererek avantajlı finansman seçenekleri sunacak. Tarım açısından en zengin yörelerinden biri olan Çankırı için hazırladığımız işbirliği protokolü sayesinde Çankırı çiftçilerimizin ihtiyaçlarına yönelik ayrıcalıklı finansman fırsatları sunmaktan büyük mutluluk duyacağız" diye konuştu.
Konuşmalardan sonra hazırlanan protokoller imza altına alındı.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Şekerbank'tan Üreticilere Tarla Büyütme KredisiÖnceki Haber

Şekerbank'tan Üreticilere Tarla Büyütme...

İlk hasat can erik İstanbul'a geldi, kilosu 583 liraSonraki Haber

İlk hasat can erik İstanbul'a geldi, kil...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar