Şekerbank

Zeytinde Verim Artışı İçin Üreticilere İlaç ve Gübre Dağıtıldı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Zeytinde Verim Artışı İçin Üreticilere İlaç ve Gübre Dağıtıldı
Tofidass

Yalova İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünce uygulanan ve İl Özel İdare Müdürlüğünce finanse edilen “Zeytinde Periyodisitenin Kırılması Projesi” kapsamında 1. etap bitki besleme ve bitki koruma ürünleri proje uygulanacak zeytin yetiştiricilerine törenle dağıtıldı.

Tarım Kredi Kooperatifinde yapılan törene İl Genel Meclisi Başkanı Yaşar Demirel, İl Özel İdare Genel Sekreteri Selim Karahan, İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Suat Parıldar, Tarım Kredi Kooperatifi Bölge Müdürü Mücahit Asalıoğlu, İl Müdür Yardımcısı İbrahim Görentaş, Bitki Koruma ve Bitki Sağlığı Şube Müdürü Hacı Ali Dinçer, Tarım Kredi Kooperatifi Müdürü Köksal Özdemir ile projeden yararlanacak zeytin yetiştiricileri katıldı.

İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Suat Parıldar’a her hafta yaptığı köy ziyaretlerinde zeytinlerinden verim alamadıklarından yakınan çiftçilere Suat Parıldar konuyla ilgili çalışmalara hemen başlayacakları sözünü vermişti. Bu kapsamda Yalova’da çok yoğun olarak görülen ve çiftçiler arasında var yılı yok yılı diye adlandırılan, zeytinde en az % 50 oranında ürün kaybı oluşturan periyodisiteye karşı İl Müdürlüğünce 2017 yılında 47.089.000 TL bedelli “Zeytinde Periyodisitenin Kırılması Projesi” hazırlandı ve İl Özel İdare Müdürlüğüne sunuldu. İl Özel İdare Müdürlüğünce onaylanan proje kapsamında uygulama yapılacak Merkez Sugören, Altınova Kaytazdere, Çınarcık Şenköy, Armutlu Merkez ve Termal Akköy’de 7 zeytin yetiştiricisine 1. Etap Gübre ve İlaçları dağıtıldı. Proje kapsamında uygulamada kullanılacak diğer etap ürünleri zamanı geldiğinde bahçe sahiplerine dağıtılacak.  

Süresi 2 yıl olan ve 2017-2018 yıllarında 7 zeytin bahçesinde uygulanacak proje ile verim ve ürün kalitesinin artırılması hedefleniyor. Projenin uygulama süresi sonunda uygulama sonuçları il genelindeki zeytin yetiştiricileriyle paylaşılacak.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Giresun'daki Okul Kantinleri DenetleniyorÖnceki Haber

Giresun'daki Okul Kantinleri Denetleniyo...

ZZTK’nın tanıtım yolculuğu Londra’da noktalandıSonraki Haber

ZZTK’nın tanıtım yolculuğu Londra’da nok...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar