Şekerbank

Yüzde 50 Hibeli 800 başlık küçükbaş hayvancılık işletmesi açılışı yapıldı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Yüzde 50 Hibeli 800 başlık küçükbaş hayvancılık işletmesi açılışı yapıldı
KKYDP kapsamında küçükbaş hayvancılık işletmesinin açılışı yapıldı
Tofidass

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığımızın, Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı Kapsamında Tarıma Dayalı Ekonomik Yatırımlar kapsamında  Torul İlçesi Güzeloluk köyünde yapımı tamamlanan Dursun Ayvaz'a ait 800 başlık küçükbaş hayvancılık işletmesinin açılışı yapıldı.

Açılışa Torul Kaymakamı Hakan Kafkas, Torul Cumhuriyet Baş Savcısı Musa Güney, İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Edip Birşen, Kırsal Kalkınma ve Örgütlenme Şube Müdürü Mehmet Yanar, KTV Şube Müdürü Uğur Ertop, İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Evren Evrim Özdemir, ilçe protokol üyeleri ve vatandaşlar katıldı.

İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Edip Birşen, yaptığı açıklamada, ''İlimizin et ihtiyacını karşılamaya yönelik önemli bir projedir. Bakanlığımızca yürütülmekte olan Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı kapsamında  yapılmış, toplam yatırım tutarı 1 milyon TL olup,  yüzde 50 si Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığımız bütçesinden hibe olarak karşılanmıştır.

İlimizin bu  tür yatırımlara ihtiyacı var. Özellikle tarım ve hayvancılık konusunda böyle girişimlere ihtiyacımız olduğunu düşünüyoruz. Bu proje başladı ve bitti. Bu proje 800 başlı küçükbaş hayvancılık projesidir. Bu işletme  bölgemiz hayvancılığın gelişmesi yönünde önemli fayda sağlayacağını belirten Birşen, Meralarımızın en büyük sıkıntısı otlatılmaması.  Koyunların otlatılması meranın kendi kendine ıslah edilmesini sağlayacağı gibi  koyunculuk sektörünün et piyasasında çok kısa zamanda regüle edilecektir. 6 ay gibi kısa zamanda  kesim haline gelen koyunlar et ihtiyacımızı da büyük oranda karşılayacağını söyledi.

İlimiz iki havzadan oluşmaktadır. Kelkit, Şiran ve Kösenin bulunduğu  Yukarı Fırat havzası, Merkez Torul ve Kürtünün bulunduğu  Çoruh Havzasıdır. Biz çoruh havzamızda daha çok koyunculuğu tercih ediyoruz ve koyunculuğa destek veriyoruz. Çünkü eğimli bir arazi yapısına sahip bundan dolayı büyük baş hayvancılıktan ziyade daha çok küçükbaş hayvancılığı bu bölgede yaygınlaşmasını arzu ediyoruz. Bakanlığımızın destekleri devam ediyor. Bu projenin İlimiz hayvancılığına katkı sağlayacağına inanıyor, projenin hayırlı olmasını diliyorum'' dedi.

Torul Kaymakamı Hakan Kafkas, ''Bu tür yatırımlara ilçemizin ihtiyacı var. Bu yeni yatırımcılara bir örnek olur, önümüzdeki dönemlere daha kapsamlı ahırların açılışın yapacağız, hayırlı olsun'' dedi.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Türkiye’nin ilk yerli traktörü HSGÖnceki Haber

Türkiye’nin ilk yerli traktörü HSG

Biber fiyatlarında şok düşüş bekleniyorSonraki Haber

Biber fiyatlarında şok düşüş bekleniyor

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar