Şekerbank

Yüzde 50 Hibe Hayvan Alımında Buzağı Alım Fiyatı Belli Oldu

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Yüzde 50 Hibe Hayvan Alımında Buzağı Alım Fiyatı Belli Oldu
Tofidass

Bakanlar Kurulu Kararı ile Damızlık Düve Yetiştiriciliğinin Desteklenmesine İlişkin Karar ile 03/10/2016 tarih ve 29846 sayılı Resmi Gazetede "Damızlık Düve Yetiştiriciliğinin Desteklenmesine İlişkin Uygulama Esasları Tebliği yayınlandı.

Başta Muğla olmak üzere Adana, Adıyaman, Afyonkarahisar, Aksaray, Amasya, Aydın, Balıkesir, Burdur, Bursa, Çanakkale, Çorum, Denizli, Edirne, Erzurum, İzmir, Kars, Kastamonu, Kayseri, Kırklareli, Konya, Malatya, Manisa, Muş, Niğde, Samsun, Sivas, Şanlıurfa, Tekirdağ, Tokat, Trabzon ve Yozgat illerini kapsamaktadır.

Damızlık düve yetiştiriciliğinin desteklenmesine ilişkin proje, damızlık düve yetiştiriciliği yapan büyükbaş hayvancılık işletmelerinin kurulması, ülkemizin ihtiyaç duyduğu damızlık gebe düvelerin yurt içinden karşılanması, et ve süt üretiminde verimlilik ile kalitenin artırılması, sermayenin ülke içerisinde kalmasını sağlayacak şekilde Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliğine üye, Bakanlık ilgili veri sistemine en az 3 yıl kayıtlı aktif sığır işletmesi olan gerçek ve tüzel kişi üreticilerin, bireysel veya bir arada yapacakları, 500 baş kapasiteye sahip, projeli sütçü, etçi veya kombine saf ırk damızlık düve üretimi ve ticari gebe düve satışı için sağlık sertifikasına sahip yeni işletme kurulması veya mevcut işletmelerin kapasitelerinin 500 baş üzeri olacak şekilde artırılması ve bu işletmelerin yatırımlarının desteklenmesini amaçlamaktadır.

Hibe desteği Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığınca belirlenmiş olan illerden olan ilimiz Muğla'da 2016-2018 yılları arasında; yeni inşaat yapımı veya kapasite artırımı/rehabilitasyonu, damızlık dişi buzağı alımı ile makine-ekipman temini desteklenmesi yatırımlarına aşağıda belirtilen oranlarda hibe desteği uygulanacaktır.

UYGULANACAK YATIRIM KONULARI                      HİBE ORANI (%)

İNŞAAT

Yeni Yatırım                                                                                      50

Kapasite artırımı/rehabilitasyon                                                        

HAYVAN ALIMI    

Damızlık dişi buzağı alımı                                                                 50

MAKİNE ALET-EKİPMAN ALIMI

Yem Karma makinesi ve Gübre Sıyırıcı                                             50

 

Bu desteklemeden yararlanmak isteyen yatırımcılar Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Hayvancılık Genel Müdürlüğü internet adresi uygulama rehberinden başvuru formu ve ekinde yer alan belgeler doldurularak İl Müdürlüğüne 14 Kasım-16 Aralık 2016 tarihleri arasında başvurabilecekler.  

Başvuru dönemi itibari ile uygulanacak üst limitlere esas olmak üzere komisyonca dişi buzağı fiyatı 3.000 TL/baş olarak belirlenmiştir.               

Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliğine üye, TÜRKVET sistemine en az 3 yıl kayıtlı aktif sığır işletmesi olan gerçek veya tüzel yatırımcılar başvurabilecekler.

​Yatırımcıların belirtilen tarihlerde başvurmaları gerekmektedir. Gerekli bilgiye internet adresinde verilen uygulama rehberinden ve İl Müdürlüklerinden sağlanabilir. 

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Fiyat tepkisi, fındık fiyatlarını arttırdıÖnceki Haber

Fiyat tepkisi, fındık fiyatlarını arttır...

Marmarabirlik'ten üreticiye peşin ödemeSonraki Haber

Marmarabirlik'ten üreticiye peşin ödeme

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar