Şekerbank

Yozgat Şeker Fabrikasında 406 Bin Ton Şeker İşlenecek

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Yozgat Şeker Fabrikasında 406 Bin Ton Şeker İşlenecek
Tofidass

Yozgat Şeker Fabrikasında 20. Dönem Pancar Alım Kampanyası düzenlenen törenle başladı.

Yozgat Şeker Fabrikası Meydan Tesislerinde başlatılan kampanya açılışına, Vali Yardımcısı Şükür Çakır, Yozgat Milletvekili Ertuğrul Soysal, Sorgun Kaymakamı Mustafa Altınpınar, Belediye Başkan vekili Mehmet Saraç, Pankobirlik Başkanı Kürşad Arslan, Yozgat Şeker Fabrikası Müdürü Zafer Keskin, daire amirleri ve çiftçiler katıldı.

Törende konuşan Yozgat Vali Yardımcısı Şükrü Çakır, Yozgat Şeker Fabrikasının 2017 yılı 20’inci pancar alım kampanyasının bugün başladığını ve bu kampanyanın hem pancar üreticisine, hem şeker üreticilerine, hem de Türkiye’ye hayırlı uğurlu olmasını diledi.

Vali Yardımcısı Çakır, bu günün, pancar üreticilerinin bir yıldır toprağa tohum saçarak, fide dikerek, çapalayarak, sulayarak alın teri dökerek harcadıkları emeğin, berekete ve paraya dönüştüğü bir gün olduğunu ifade ederek “Şeker Fabrikaları ülkemizin birçok yerinde kapandı, satıldı. Ancak Yozgat Şeker Fabrikamız yiğit yiğit üretimine ve çalışmasına devam ediyor. Yozgat’ta en fazla istihdam sağlayarak çalışmasını sürdüren bir fabrika. Dolayısıyla Yozgat’ın göz bebeği. Yozgat’ın en önemli üretim kaynağı” dedi.

Yozgat Milletvekili Ertuğrul Soysal ise konuşmasında, 2016-2017 Pancar Alım Kampanyamızın Sorgun’a, Yozgat’a, Türkiye’ye hayırlı olmasını dileyerek pancarın tarımda en çok konuşulan ekonomiye en çok katma değer sağlayan bir ürün olduğunun altını çizdi.

Konuşmasında özellikle geçici işçilerin kadroya alınmasına değinen Soysal şunları söyledi: “Tabi bizim bu fabrikamızda bu bölgenin parlayan bir yıldızı. Türkiye Şeker Fabrikaları zamanında bir karar almış özelleştirme potasına girmiş. Bir deneme olmuş. Bu deneme süresince gerekli şartlar yerine gelmediği için özelleştirmeler iptal edilmiş. Fabrikalar hizmetlerine şuan olduğu gibi devam etmektedir.”

Kaymakam Mustafa Altınpınar ise yaptığı konuşmada tarım sektörünün diğer sektörlerden ayrılarak bir adım daha öne çıktığı bir dönemin içerisinde olduğumuzu, bu gün tıpkı diğer sektörlerde olduğumuz gibi tarım sektöründe de küresel koşulları gözetmeden politika üretme imkanı kalmadığını kaydetti.

Sürdürülebilirliğin ve insana yeterli, sağlıklı gıdanın sağlanmasının buna bağlı olduğuna dikkat çeken Altınpınar, “İçinde bulunduğumuz bu kurum yeni anlayışın da önemli bir aracıdır. Çünkü şeker, üretici odaklı bir sektördür. Dolayısıyla rekabet şartlarını gözetirken, üretimde sürekliliği sağlamak bizim başlıca hedefimiz olmalıdır” ifadelerini kullandı.

Yozgat Şeker Fabrikası Müdürü Zafer Keskin de kampanya ile ilgili şu bilgileri verdi:

“Geçen yıl fabrikamıza bağlı 6 Ziraat Bölge Şefliğimizde 76 bin dekarda, 135 köyde. 2 bin 734 çiftçimiz ile sözleşme yapılarak 480 bin ton pancar teslim alınmıştı. Teslimi alınana pancarların 390 bin tonu fabrikamızda, 56 bin 320 ton kristal şeker, 18 bin 500 ton melas, 123 bin ton yaş pancar küspesi üretimi gerçekleştirilmiştir. Pancar bereli olarak üreticilerimize geçen yıl 99 milyon lira üren bedeli ödenmiştir. 20.Dönem Pancar Alım Kampanyasında, Yozgat Şeker Fabrikası olarak 6 Ziraat Bölge Şefliğimizde 9 ilçede, 139 köyde, 2 bin 939 çiftçimiz ile sözleşme yapılmış olup, 82 bin 550 dekar pancar ekilmiştir. Bu pancar 12 tesellüm merkezinde alınarak 510 bin ton pancar alınması öngörülmektedir. Bu pancarın 406 bin tonu fabrikamızda işlenecek olup, yaklaşık 60 bin ton kristal şeker, 16 bin ton melas, 121 bin tonda yaş pancar küspesi hedeflenmektedir”

Kampanya döneminde Yozgat Şeker Fabrikasına pancar getiren ilk 6 çiftçiye cumhuriyet altını verildi. 

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Tıbbı Aromatik Bitkiler Sektör Temsilcileri Antalya'da Bir Araya GeldiÖnceki Haber

Tıbbı Aromatik Bitkiler Sektör Temsilcil...

Kahramanmaraş Canlı Hayvan Borsası AçıldıSonraki Haber

Kahramanmaraş Canlı Hayvan Borsası Açıld...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar