Şekerbank

Yetiştiricilere Damızlık Koç Dağıtımı Yapıldı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Yetiştiricilere Damızlık Koç Dağıtımı Yapıldı
Tofidass

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığınca koyun ve keçi yetiştiriciliğini geliştirme amacı ile uygulanan Hayvancılığı Geliştirme Projesi kapsamında Karacabey TİGEM işletmesinden temin edilen 56 adet koç Osmangazi, Orhaneli, Büyükorhan, Harmancık, Keles ve İnegöl İlçelerindeki 56 yetiştiriciye, Orhaneli ilçesinde düzenlenen törenle dağıtıldı. 

Proje hakkında değerlendirmelerde bulunan Bursa İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Ömer Ceylan, "Ülkemizde Koyun ve Keçi Yetiştiriciliğini Geliştirme amacı ile uygulanan Hayvancılığı Geliştirme Projesi, Bakanlığımızın 19.01.2010 tarih ve 13 sayılı olurları ile ilimizde de uygulanmaya başlanmıştır. Müdürlüğümüzce belirlenen yöre şartlarına uygun damızlık koç ve tekeler 2010 yılından bu yana yetiştiricilerimize dağıtılmaktadır. 

2016 yılında ihtiyacı olan ve kriterlere uyan sürü büyüklüğü en az 100 baş olan üreticilere, Damızlık Kıvırcık ırkı koçlar dağıtılmıştır. İlimiz Karacabey TİGEM işletmesinden temin edilen 56 adet koç Osmangazi, Orhaneli, Büyükorhan, Harmancık, Keles ve İnegöl İlçelerindeki 56 yetiştiriciye dağıtılmış olup,  yetiştiricilerin sürüleri 2 yıl boyunca izlenecektir. 

Damızlık Koçlar ile elit sürüler oluşturularak yetiştiricilerimizin bilinçli ve verimli hayvancılık yapmaları amaçlanmaktadır" dedi. 

Bursa İl Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Ömer Ceylan gerçekleştirilen Damızlık Koç Dağıtımı töreninden sonra Orhaneli ilçesi Göynükbelen Mahallesinde üreticileri ziyaret ederek, incelemelerde bulundu. Orhaneli İlçe Müdürü Ergin Alkan'ında eşlik ettiği ziyaretlerde, köy kahvesinde üreticiler ile bir araya gelip üreticilerin sorunların dinleyen  İl  Müdürü Ömer Ceylan, Göynükbelen Mahallesinde alternatif ürün olarak 2011 yılında İlçe Müdürlüğünün katkıları ile tesis edilen, 2015 yılında verim çağına ulaşan ve hasat edilen  Salih Arsil' e ait  Yaban Mersini, Özcan Burcan'a ait  çilek bahçesinde incelemelerde bulundu. 

İl Müdürü Ömer Ceylan ziyaretleri sonrasında üreticilere "Ürününüz bol, kazancınızın bereketli olmasını dilerim." dedi.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Kadın Projesinin Süt Sağım Makinaları Tarım Kredi’denÖnceki Haber

Kadın Projesinin Süt Sağım Makinaları Ta...

Genç Çiftçi Sonuçlarından Bir İl Daha Belli OlduSonraki Haber

Genç Çiftçi Sonuçlarından Bir İl Daha Be...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar