Şekerbank

Yerli Tohum Üreterek Öğrencilere Dağıtıyor

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Tofidass

Zile Belediyesi yerel kalkınma modeli oluşturarak örnek bir projeyle bir ilke imza attı. Bu kapsamda ilçeye bağlı köylerden yerli doğal organik sebze tohumları toplayarak Belediye’ye bağlı park bahçe müdürlüğü bünyesinde oluşturulan seralarda bu tohumlar ekildi.

Park ve bahçeler müdürlüğü tarafından yetiştirilen yerel yerli domates ve biber fideleri ilçe merkez ve köy okullarında çocukların toprakla iç içe ve doğal organik sebze yetiştirmeleri için dağıtıldı.

Ak parti Tokat Milletvekili Celil Göçer Zile Belediyesinin oluşturmuş olduğu Tohum Takas Merkezinde incelemelerde bulunarak Belediye Başkanı Lütfi Vidinel’den bilgi aldı. Başkan Vidinel yaptığı açıklamasında Halkımızın getirdiği yerli, yerel sebze tohumlarını park bahçe müdürlüğümüzdeki seralarımızda yetiştirmeye başladık. Bu sebze tohumlarını halkımıza, okullarımıza öğrencilerimizin yetiştirmeleri için hibe ediyoruz. Bu yetiştirilen ürünlerin tekrar tohumlarını alarak bu ürünlerimizi takas yoluyla çoğaltacağız dedi.

AK Parti Tokat Milletvekili Celil Göçer yapmış olduğu açıklamasında "Zile Belediyemizin öncülük yaptığı yerli tohumların takas alanında bulunmaktan çok büyük bir mutluluk duyuyoruz. Burası çok iyi ve ince düşünülmüş ve çalışılmış bir proje. Çünkü Anadolu’nun bitki florası çok zengin bu zenginliğin farkında olmak bile başlı başına bir çalışma. Zile’mizin çok güzel bir tarım potansiyeli ve bitki florası var. Bitki çeşitleri yeteri kadar korunmamış Zile belediyemiz öncülük yaparak vatandaşlarımızın evlerinde sakladıkları anneannelerinden kalmış olan tohumları getirip burada uzmanlarla birlikte teknik destekte alma suretiyle yetiştiriyorlar. Burada domates ve sebze çeşitlerini gördüm son derece heyecanlandım belki sahip çıkılmasaydı bunlar bir süre sonra unutulmaya ve yok olmaya yüz tutacaktı diyen Milletvekili Göçer Her şeye olduğu gibi bu değerlerimize de sahip çıkmak gerekiyor. Burada Belediye başkanımıza, Ak Parti İlçe başkanımıza, Kaymakamımıza buna sahip çıktıkları için çok teşekkür ediyorum bunlar Zile’miz için bir kazanç. Zile’mizin bu tarım potansiyelini değerlendirmek için hep beraber çalışıyoruz. Göreve geldiğimiz ilk günden itibaren Çekerek barajı suyunun Zile arazisine gelmesi, topraklarımızın susuzluğunu gidermesi için çalışıyoruz. Temmuz ayında Allah nasip ederse sulama kanalları izale hatlarının ihalesi yapılacak bu şekilde en hızlı bir şekilde ihtiyacımız olan su gelmiş olacak. Topraklarımız verimli insanlarımız çalışkan artık Zile göç veren değil göç alan bir yer olacaktır" dedi.

Milletvekili Celil Göçerin ziyaretinde Zile Kaymakamı Erdoğan Turan Ermiş, Belediye Başkanı Lütfi Vidinel, AK Parti İlçe Başkanı M.Akif Seçkin ve AK Parti İlçe yönetimi hazır bulundu.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Genç Girişimcinin Reishi Mantarı Üretim BaşarısıÖnceki Haber

Genç Girişimcinin Reishi Mantarı Üretim...

Tarım Bakanı'ndan 'ithal et' açıklamasıSonraki Haber

Tarım Bakanı'ndan 'ithal et' açıklaması

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar