Şekerbank

Yerel Pembe Domates Yetiştiriciliğinin Yaygınlaştırılması Projesi İlk Meyvelerini Verdi

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Yerel Pembe Domates Yetiştiriciliğinin Yaygınlaştırılması Projesi İlk Meyvelerini Verdi
0
Tofidass

Artvin İlinde halk tarafından beğeni ile tercih  edilen ve pembe Domates diye adlandırılan yöresel domates çeşidinin yaygınlaştırılarak çoğaltılması ve halk pazarında satılan domateslerin en az %50 si  pembe domates olacak şekilde üretimin artırılması amacıyla Artvin Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü İshak Hacıkamiloğlu'nun bizzat ortaya koyduğu  bu projeyle ; 3 yıllık bir periyotta tamamı bedelsiz olarak 530.000 adet dağıtılacak olan ve 2015 yılında  ilk olarak dağıtımı yapılan 130.000 adet pembe domates fidelerinin meyveleri halk pazarlarında görücüye çıkmaya başladı.

Artvin Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü İshak Hacıkamiloğlu'nun çiftçilerle birebir görüşmeleri ve pazar araştırmaları neticesinde gelen talepleri dikkate alarak  uygulanması talimatını verdiği projenin ilk yılında çiftçilerimizin yüzünü güldürdüğü ve çiftçilerimizden gelen olumlu görüş ve teşekkürlerin  projenin uygulanması noktasında ne kadar isabetli olduğunu ortaya koydu.

Artvin Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü İshak Hacıkamiloğlu her zaman çiftçilerimizin yanında olduğunu  bu ve bunun gibi projelerin uygulanmaya  devam edeceğini  ve önümüzdeki 2 yılda da toplam 400.000 adet pembe domates fidesinin daha çiftçilerimize verileceğini ve bununla çiftçilerimize iyi bir gelir yanında vatandaşımıza da  pazarlarda daha kaliteli bir ürün sunulacağını vurguladı.

Artvin Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü teknik elemanlarının projenin olumlu ve olumsuz yanlarının ortaya koyulması amacıyla çiftçilerle bire bir sahada ve pazar yerlerindeki  ziyaretlerinde;

"Ali AKBULUT (Ardanuç Ekşinar Köyü): Müdürlüğümüzün dağıttığı domates fidelerinden çok memnunuz. İlk çıkan ürünümüzün kilosunu 5 TL'ye sattık. Şu anda 2,5 TL ile 4 TL arasında domatesimizi satıyoruz.

Mansur ALPASLAN (Ardanuç Ekşinar Köyü): Domateslerden memnunum, sert kabuklu değil, kilosunu 2,5 ile 4 TL arasında satıyoruz.

Nebahat AKBULUT (Ardanuç Ekşinar Köyü): Domateslerin tanesi 1 kg civarında geliyor. Kabuğu ince çok güzel domates.

Gönül KARAKUŞ (Ardanuç Çayağzı Mahallesi): Bu domates yemek için diğer çeşitlerden daha iyi, pazarda müşteri daha çok tercih ediyor.

Hilmi KÖSE (Ardanuç Naldöken Köyü): İl Müdürlüğünce dağıtılan pembe domatesten ektim. Pazarda müşterilerce talep görüyor. Diğer çeşitleri 3 TL'ye satarken pembe domatesi 4 TL'ye satıyorum, çok memnunum.

Ali AY (Ekşinar Köyü): Domatesten memnunum, verimi çok güzel, tanesi 1,5 kg gelen var, talep çok. Şu anda tezgahımda yok çünkü pazara çıkarmadan yerinde 4 TL'ye satılıyor. "

Üreticiler bu projeden memnun olduklarını ve projenin devam etmesini istediklerini  beyan ettiler.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
KİLO VERMEK İÇİN BAMYA TÜKETİN!Önceki Haber

KİLO VERMEK İÇİN BAMYA TÜKETİN!

Bal Festivali İptalSonraki Haber

Bal Festivali İptal

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar