Şekerbank

Yalova’da Organik Aronyacılara Sertifikaları Törenle Verildi

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Yalova’da Organik Aronyacılara Sertifikaları Törenle Verildi
Yalova İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ve Çiftlikköy Ziraat Odası Başkanlığı işbirliği ile başlatılan Organik Aronya Grup Sertifikasyonu çalışması kapsamında 17 dekar alanda Organik Aronya yetiştiriciliği yapan 13 çiftçiye Organik Tarım Müteşebbis Sertifikaları törenle verildi.
Tofidass

Yalova İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ve Çiftlikköy Ziraat Odası Başkanlığı işbirliği ile başlatılan Organik Aronya Grup Sertifikasyonu çalışması kapsamında 17 dekar alanda Organik Aronya yetiştiriciliği yapan 13 çiftçiye Organik Tarım Müteşebbis Sertifikaları törenle verildi.

Çiftlikköy Ziraat Odasında düzenlenen törene Vali Muammer Erol, İl Müdürü Suat Parıldar, Çiftlikköy Kaymakamı Ömer Bilgin, Atatürk Bahçe Kültürleri Merkez Araştırma Enstitüsü Müdürü Yılmaz Boz, İl Genel Meclisi Üyeleri Hayrullah Sarıhan, İdris Durmuş, İl Müdür Yardımcısı İrfan Sakinci, Çiftlikköy Belediye Başkan Yardımcısı Abdurrahim Solmaz, Yalova Ziraat Odası Başkanı Şaban Beşli, Çiftlikköy Ziraat Odası Başkanı Mehmet Anaçardı, Koordinasyon ve Tarımsal Veriler Şube Müdürü Osman Halis Özen, Bitkisel Üretim ve Bitki Sağlığı Şube Müdürü Hacı Ali Dinçer, Çiftlikköy İlçe Müdürü Şefik Arıca, Altınova İlçe Müdürü Mesut Ünal, Anadolu Ekolojik Ürünler Kontrol ve Sertifikasyon Ltd.Şti. sahibi Namık Kirazlar ve sertifikerleri ile teknik personeller ve sertifika alacak çiftçiler katıldı.

Tarım ve Orman İl Müdürü Suat Parıldar törende yaptığı konuşmada; “Aronya, İl Müdürlüğü olarak 3 yıldır üzerinde önemle durduğumuz antioksidan özelliği diğer meyvelere oranla en yüksek olan, koruyucu, hücre yenilemeyi sağlayan bir ürünümüz. Aynı zamanda sağlık alanında da yoğun kullanımı olan bir ürün olduğu için birim alandan daha fazla ürün alabilmek için biz de yoğun olarak çalışıyoruz. İl Özel İdaremizin de bu konuda bize ciddi destekleri var.Biz 3 yılda 27 çiftçimizle 63 dekar fazla aronya bahçesi tesis ettik. Ağustos ayında aronya yetiştiricilerimizle biraraya gelerek aronyayı organik üretmeye karar verdik. Çiftlikköy Ziraat Odası Başkanımızda grup sertifikasyonu alabilmemiz için bize önderlik yaptı ve 13 çiftçimizle beraber 17 dekar alanda organik aronya üretebilmek için yola çıktık. Organik tarımın geçiş süreci dediğimiz 3 yıllık bir süreci var.3 yılın sonunda da aronya üreticilerimiz organik üretici olarak taçlandırılacak. Bu 3 yıllık süreci indirmek için de çalışmalarımızı hızlandırdık. Kontrol Sertifikasyon kuruluşumuz ile Çiftlikköy Ziraat Odamız arasında sözleşme imzalayarak süreci başlattık. Organik tarım dünyada ve Türkiye’de yükselen bir trend. Yaklaşık 100 milyar dolarlık bir ticaret hacmine sahip. Ülkemizde yaklaşık 80.000 üretici 700.000 hektarlık bir alanda organik tarım yapıyor. İlimizde de son yıllarda bilinçli ve adım adım gittiğimiz bir süreç var. Bugün itibariyle de Yalova’da 800 dekardan fazla bir alanda organik tarım yapılıyor. İnşallah bunu artırarak doğaya, çevreye, insan sağlığına duyarlı, doğanın, toprağın bozulmasını önleyici bir özelliği olan organik tarımı hep beraber geliştiririz. Aslolan da sizlerin birin alandan elde edeceğiniz geliri artırmak. Bunun içinde çalışmalarımıza gayretle devam ediyoruz” dedi.

Suat Parıldar’ın konuşmasının ardından Organik Aronya Yetiştiriciliği yapan 13 çiftçiye Organik Tarım Müteşebbis Sertifikası Vali Muammer Erol ve protokol üyeleri tarafından verildi.

Organik Aronya Sertifikasyonu 1.yıl Geçiş-1, 2. yıl Geçiş-2, 3. Yıl da Geçiş 3 olmak üzere üç aşamada gerçekleşiyor. 3.yıl sonunda Organik Ürün Sertifikası alınacak. Bu yıl Organik Tarım Geçiş 1 sertifikası statüsünde olup, üreticiler önümüzdeki yıl ürünlerini geçiş süreci ürünü olarak Organik Tarım pazarlarında organik tarım logosu kullanmamak kaydı ile satışa sunabilecekler.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Veteriner Hekimler Antalya’da toplandıÖnceki Haber

Veteriner Hekimler Antalya’da toplandı

Çiftlikköy’de Arıcılık Kursu AçıldıSonraki Haber

Çiftlikköy’de Arıcılık Kursu Açıldı

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar