Şekerbank

Yalova'da KKDYP 12. Etap Hibe Sözleşmeleri İmzalandı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Yalova'da KKDYP 12. Etap Hibe Sözleşmeleri İmzalandı
Tofidass

12.Etap Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı (KKYDP) Tarıma Dayalı Ekonomik Yatırımların Desteklenmesi tebliği çerçevesinde 7.351.343 liralık proje başvurusu uygun görülen beş yatırımcıyla hibe sözleşmeleri imzalandı. Yatırımcılara 3.675.671 lira hibe desteği ödenecek.

12. Etap KKYDP kapsamında Yalova’da dokuz yatırımcının proje başvurusu yaptığını belirten Yalova İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Suat Parıldar, "Bakanlığımızca bu projelerden beş tanesinin başvurusu kabul gördü ve ilgili yasalar gereğince alınması gerekli izin, ruhsat ve onay işlemlerini yatırım sonunda tamamlayacak olan yatırımcılarımızla hibe sözleşmelerimizi imzaladık. Bu beş projeden biri Soğuk Hava Deposu, biri Kırsal Turizm, biri Zeytinyağı Tesisi, biri Kivi Paketleme ve Depolama Tesisi, diğeri de Yüksek Plastik Tünel Sera Projesi. Yatırımcılarımızın yatırım yapacağı toplam 7.351.343 liralık projelerine Bakanlık olarak 3.675.671 lira hibe desteği ödeyeceğiz. Projeler tamamlandığında istihdama ve Yalova ekonomisine çok ciddi oranda katkısı olacağını düşünüyorum. Projelerin yatırımcılarımıza ve ülkemize hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

Son KKYDP ile birlikte Yalova’da 2006-2018 yılları arasında 41 adet projenin kabul edildiğini ifade eden İl Müdürü Parıldar; "Bu 41 projeden son yatırımlar da tamamlandığında 32.5 milyon liralık yatırım gerçekleşmiş olacak. Bu yatırımların 16 milyon lirasını biz yatırımcılarımıza Bakanlık olarak hibe vermiş olacağız.

Program 2020 yılına kadar devam edecek olup, 13.Etap Tarıma Dayalı Ekonomik Yatırımların Desteklenmesi Programının da Bakanlığımızca 2018 yılı içerisinde açıklanmasını bekliyoruz. Program açıklandığında tüm yatırımcılarımıza gerekli duyuruları ve bilgilendirmeleri yapacağız. Yalova’ya tarımsal konularda yatırım yapmak isteyen tüm yatırımcıların programa ilgi göstermelerini bekliyoruz” dedi.

 

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
İthal Edilen Etlerde Deli Dana Hastalığı YokturÖnceki Haber

İthal Edilen Etlerde Deli Dana Hastalığı...

Giresun’da ‘Lider Çocuk Tarım Kampı’ DüzenlendiSonraki Haber

Giresun’da ‘Lider Çocuk Tarım Kampı’ Düz...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar