Şekerbank

Yalova'da 9. Tarım Ve İnsan Fotoğraf Sergisi Açıldı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Yalova'da 9. Tarım Ve İnsan Fotoğraf Sergisi Açıldı
Tofidass

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, Eğitim Yayım ve Yayınlar Dairesi Başkanlığı tarafından geçtiğimiz yıl düzenlenen 9. "Tarım ve İnsan" temalı ulusal fotoğraf yarışmasında dereceye giren ve sergilenmeye değer bulunan fotoğraflar Yalova Kent Müzesinde fotoğrafseverlerin beğenisine sunuldu.

Sergi açılışına Vali Tuğba Yılmaz, Milletvekili Fikri Demirel, Belediye Başkan Yardımcısı Halit Güleç, İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Suat Parıldar, Ak Parti İl Başkanı Yusuf Ziya Öztabak, İl Özel İdaresi Sekreteri Selim Karahan, Yalova Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Suat Cebeci, Kent Konseyi Başkanı İsmail Mutlu, Kurum ve Kuruluş Müdürleri, Kooperatif ve Birlik Başkanları, Muhtarlar ve çok sayıda fotoğrafsever katıldı.

Açılış öncesi İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Suat Parıldar yaptığı konuşmada  "Anadolu topraklarında tarımsal üretimin başlangıç öyküsü binlerce yıl öncesine dayanmaktadır. İnsanlığın ilk kez avcılık-toplayıcılıktan tarıma geçişin izleri, üzerinde yaşadığımız topraklarda bulunmuştur. Dolayısıyla Anadolu toprakları tarımın anavatanıdır. Anadolu da hayat bulmuş onlarca medeniyet, yüksek bir tarım kültürünü de bizlere miras bırakmıştır.

İnsanın toprakla olan ilişkisi; şiirler, türküler, nakışlar ve fotoğraflarla yeni yeni ürünlere ilham kaynağı olmaya devam etmektedir.

Tarım olmadan kırsal kalkınma gerçekleşemez Tarım insanın en asıl ve en asil davranışıdır. Aynı sanatın en soylu davranışı olduğu gibi.

Fotoğraf sanatı, yaşamın ve kendini ifade etmenin özel bir yolu, ruhsal dünyanın ve gücün etkili bir yansıması olmuştur. Sergimizdeki fotoğraflarda üreticilerimizin emeğinin yansıra sevgiyi, fedakârlığı, merhameti görmekteyiz.

Bakanlığımız; gıda güvenliğinin sağlanması ve gelecek nesillere üretken toprakları bırakabilmek adına,  toprağın ve tarımın önemi konusunda sosyal ve bireysel duyarlılığın geliştirilmesi amacı ile “Genel”,“Çiftçi & Üretici”, “Öğrenci”, “Tematik”, “Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Çalışanları” ve “Denizbank Çalışanları” olmak üzere 6 kategoride,  2009 yılından bu yana “Tarım ve İnsan Fotoğraf Yarışması” düzenlemektedir.

Tematik kategori, 2017 yılında Milli Tarım Projesi çerçevesinde “Milli Tarım” olarak belirlenmiştir. Bakanlığımız; Milli Tarım Projesiyle; ithal eden değil, ihracat odaklı büyüyen, üretimi ve verimliliği artıran, sadece bugünü değil yarını da planlayan bir tarım sektörü hedeflemektedir.

“9. Tarım ve İnsan Fotoğraf Yarışması” na; tarım, hayvancılık, toprak, su, su ürünleri, gıda ve muhafazası, tarım ürünlerinin işlenmesi, çiftçi, köylü ve köy yaşamına dair her türlü faaliyeti konu alan 2 bin 326 fotoğraf ile 501 kişi katıldı. Dereceye giren ve sergilenmeye değer bulunan fotoğraflar İlimizde 4-5 Mayıs tarihlerinde izlenime açık kalacak.

Kıymetli katılımcılar;"10. Tarım ve İnsan Fotoğraf Yarışması" başvuruları ise 24 Nisan 2018 tarihinde başlamış olup 21 Eylül 2018 tarihine kadar devam edecektir. Tematik kategori, 2018 yılında "Buzağı Yılı" olarak belirlenmiştir. Sayın Bakanımız; hayvansal üretimde yerli ve yeterli üretimi gerçekleştirme ve net ihracatçı bir ülke olma hedefleriyle 2018 yılını "Hayvan Hastalıklarıyla Mücadele ve Buzağı Kayıplarını Önleme Yılı" olarak ilan etmiştir.

Önümüzdeki yıl aynı kategorilerde, objektif karelerinde, ilimiz çiftçisinin emeğinin fotoğraflandığı sergide buluşmayı umut eder, katılımlarınızdan dolayı sizlere ve emeği geçen personelimize  teşekkür eder saygılarımı " dedi.

Suat Parıldar’ın konuşmasının ardından Vali Tuğba Yılmaz, Milletvekili Fikri Demirel, Belediye Başkan Yardımcısı Halit Güleç, Ak Parti İl Başkanı Yusuf Ziya Öztabak ve İl Müdürü Suat Parıldar kurdele keserek serginin açılışını yaptılar. Suat Parıldar, açılış sonrası Vali Tuğba Yılmaz, Milletvekili Fikri Demirel ve diğer misafirlere sergiyi gezdirerek sergilenen fotoğraflarla ilgili bilgiler verdi.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Bu ekmeğin fiyatı 77 liraÖnceki Haber

Bu ekmeğin fiyatı 77 lira

Tarım ve gıda gazeteciliğinin önemi her geçen gün artıyorSonraki Haber

Tarım ve gıda gazeteciliğinin önemi her...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar