Şekerbank

Verimliliği Arttırma Projesi Kapsamında, Damızlık Koç Dağıtımı Yapıldı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Verimliliği Arttırma Projesi Kapsamında, Damızlık Koç Dağıtımı Yapıldı
Tofidass

Koyun ve Keçilerde Verimliliği Arttırma Projesi Kapsamında, Tarım İl Müdürlüğünce  düzenlenen bir törenle,  damızlık koçlar Vali Mesut YILDIRIM tarafından  hak sahiplere dağıtıldı.

Damızlık Koç Dağıtım törenine Vali Mesut YILDIRIM, İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Osman YAMAN, Milli Eğitim Müdürü Cengiz BAHÇACIOĞLU, Kastamonu Ziraat Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet BUTUR ve çiftçiler katıldı.

Tarım İl Müdürlüğünü,  güzel projelerinden dolayı kutlayan Vali  YILDIRIM; Bu projenin geçmiş yıllarda Özel İdaresi  tarafından desteklenmediğini  belirterek,  somut sonuçları olan ve sonuçları hemen alınabilen, köylünün, çiftçinin istifade edebileceği  güzel bir proje olduğunu ifade etti. “ Özel İdare olarak bizde,  bundan sonra projeye mutlaka destek vermek suretiyle daha fazla sayıda çiftçimizin, hayvan üreticimizin bu imkândan faydalanmasını arzuluyoruz.  Bu yönde çalışmalarımız olacaktır, damızlık hayvanlarımızdan ilk etapta faydalanacak çiftçilerimize hayırlı olmasını temenni ediyorum” dedi.

Yetkililerden alınan bilgiye göre; Koyun ve keçilerde Verimliliği Arttırma Projesi Kapsamında,  yetiştiricilerin elinde bulunan koyun sürülerine, yüksek vasıflı erkek damızlıkların katılımı ile, kan değişiminin sağlanarak, işletmelerin mevcut  verimliliğinin arttırılması amaçlandığı belirtilmektedir. 

Yapılan törende  Damızlık Koyun ve Keçi Yetiştiricileri Birliğine üye olan 26 yetiştiriciye, 52 baş merinos ırkı koç dağıtıldı.

Programın devamında Müdürlük binasına ziyaret ederek, İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Osman YAMAN’dan brifing alan  Vali YILDIRIM,   Müdürlükçe yapılan tarımsal çalışmalar,  üretimi yapılan ürünler, planlanan projeler ve istatistiki sonuçlar  hakkında bilgilendirildi.

Vali YILDIRIM, alınan bilgilerin ve rakamların sevindirici olduğunu ifade ederek,  başlatılan ve devam eden projelere imkanlar ölçüsünde destek verileceğini belirtti.  

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Üzümde Güneş Yanığı Tarsim Kapsamına Alınmalı"Önceki Haber

Üzümde Güneş Yanığı Tarsim Kapsamına Alı...

Anıza Doğrudan Ekim Tarlasında HasatSonraki Haber

Anıza Doğrudan Ekim Tarlasında Hasat

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar