Şekerbank

Vanlı Tarım Danışmanlarından Eylem

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Vanlı Tarım Danışmanlarından Eylem
Tofidass

Van Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü önünde bir araya gelen serbest tarım danışmanları, Bakanlar Kurulu kararına tepki gösterdi.
Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’nın 5 Mayıs 2016 tarihli Bakanlar Kurulu kararına tepki gösteren Tarım Danışmanları Hakları ve Mücadele Grubu adına açıklama yapan Ezel Pınar, “Türkiye’nin dört bir yanından işsiz kalacak tarım danışmanları olarak 13 Haziran Pazartesi Ankara’da toplanarak bakanlık önünde oturma eylemimizin startını vereceğiz. Ülke geneli tüm danışmanları 5 Mayıs’ta alınan bakanlar kararı ile Ramazan ayı itibariyle işsizliğe mahkûm edilecektir. Danışmanın elini kolunu bağlayan ipler bugün boynuna dolanmıştır. Tarım danışmanları geleceğin aydınlık Türkiye’sinde bilimin ve tekniğin rehberliğinde tarımsal üretim yapan üreticilerimizin üretiminin her aşamasında karşılaştıkları sorunlarına çözüm bulmak, üreticilerimize gerekli bilgi ve beceriyi kazandırmak, üretimde verimi ve kaliteyi artırarak güvenli gıda üretimini sağlamak için var olan ve var olmak için mücadele eden 2 bin 600 saha tecrübesi olan tarım danışmanın devlet güvencesi ile aracıların ortadan kaldırılmasını ve söz konusu projenin amacına uygun yürütülmesini talep ediyoruz” dedi.
Pınar açıklamasında, “Bizler, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’nın 2006 yılında yürürlüğe koyduğu tarımsal yayım ve danışmanlığa dair tebliğini yayımlaması sonrası tarım danışmanlığı projesinde çalışan 2 bin 600 kişiden oluşan tarım danışmanlarıyız. Uygulamanın yürürlüğe girdiği 2009 yılından bugüne kadar tarımsal yayım ve danışmanlık projesi kapsamında çalışmak üzere danışmanlık sınavlarına girmiş, başarılı olmuş ve sonrasında da birçok kurslara devam ederek bilgi ve becerimizi artırarak, üreticiye daha fazla faydalı olmaya çalışan danışmanlarız. 05 Mayıs 2016’da Resmi Gazete’de yayımlanan 2016 yılı Tarımsal Desteklemelere İlişkin Bakanlar Kurulu kararıyla tarımsal danışmanlık desteğinin sınırlandırılması ve kaldırılmasına yönelik alınan karar bizleri derinden yaralamıştır. Alınan karar uyarınca tarımsal yayım ve danışmanlık hizmeti, bünyelerinde danışman istihdam eden üretici örgütleri ve ziraat odaları, tarımsal danışmanlık dernekleri/vakıfları, tarımsal danışmanlık şirketleri ve serbest tarım danışmanları tarafından verilmekte iken, 2016 yılı desteklemelerinde bu hizmeti verecekler ziraat odası ve üretici örgütleri olarak belirlenmiştir” ifadelerine yer verdi.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Türkiye 7 üründe Dünya birincisiÖnceki Haber

Türkiye 7 üründe Dünya birincisi

ZZTK'dan İran'a zeytin ve zeytinyağı tanıtım atağıSonraki Haber

ZZTK'dan İran'a zeytin ve zeytinyağı tan...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar