Şekerbank

Validen TMO Alım Noktasına ve Tarımsal İşletmeye Ziyaret

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Validen TMO Alım Noktasına ve Tarımsal İşletmeye Ziyaret
Tofidass

Samsun Valisi Osman Kaymak, ilk olarak Çarşamba İlçesinde Toprak Mahsulleri Ofisi’nin (TMO) fındık alımı yapılan deposunda incelemelerde bulunarak yetkililerden bilgi alıp, çalışmaları denetledi. Toprak Mahsulleri Ofisi’nin her zaman üreticinin yanında olduğunu yüksek fiyat politikası ile fındık alımlarına devam ettiğini belirten Vali Osman Kaymak burada üreticilerle bir süre sohbet ederek fındık yükleme platformuna fındık çuvallarını taşıyan çalışanlara yardım etti.

Ziyarette ayrıca Çarşamba Kaymakamı Mustafa Güney, Çarşamba Belediye Başkanı Hüseyin Dündar, Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Nail Kırmacı, Samsun Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Doç. Dr Fatih Özkan’da hazır bulundu.

Toprak Mahsulleri Ofisi’nin fındık alımı yapılan deposundaki incelemelerin ardından Vali Osman Kaymak, Ardından 100 dönüm arazide, 75 dönüm kapalı sera alanına sahip olan OR-SAM A.Ş. sera işletmesinde incelemelerde bulunan Vali Osman Kaymak, burada Çarşamba’da yaşanan sel felaketi mağdurlarına müjde verdi.

Vali Osman Kaymak yaptığı konuşmasında ‘Haziran ayında sağanak yağış sonucu yaşanan sel felaketinde mağdur olan vatandaşlarımız için AFAD başkanlığından bir ödenek istemiştik, dün itibariyle ikimilyon ikiyüzyetmişbin lira hesaplarımıza geldi. Şimdi bu paranın mağdur olan ailelere dağıtılması için bir komisyon kurduk. 1445 sel mağduru aileye adaletli bir şekilde, toplam ikimilyon ikiyüzyetmişbin lira dağıtmış olacağız’ dedi.

OR-SAM A.Ş. sera işletmesi incelemelerinde ürünlerin taşındığı kolilerin üzerinde İyi Tarım Uygulamaları logosunu gören Vali Osman Kaymak bu logonun önemini belirterek ‘İyi Tarım Uygulamaları (İTU) logosunu gördüğümüzde, bu ürünlerin insan sağlığına zararlı kimyasal, mikrobiyolojik, fiziksel kalıntılar içermeyen, çevreyi kirletmeden veya doğal dengeye zarar vermeden üretilen, üretimi sırasında üretimle ilgili insanların veya diğer canlıların refahının olumsuz olarak etkilenmediği, üretimi sırasında tüketicinin bulunduğu ülkenin tarımsal mevzuatı ve ürünün yetiştirildiği ülkenin tarımsal mevzuatına uygun olarak yapılan ve tüm bu işlemlerin kayıt altına alınarak kontrol edilip, sertifikalandırılan üretim şekli olduğunu anlıyoruz’ dedi.

 

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
En Güzel Kiviler SeçildiÖnceki Haber

En Güzel Kiviler Seçildi

Adana’da Organik Tarım Ürünleri Pazarı AçıldıSonraki Haber

Adana’da Organik Tarım Ürünleri Pazarı A...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar