Şekerbank

Vali Kerem AL Küçükçınar Tarımsal Kalkınma Kooperatifi Açılışını Yaptı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Vali Kerem AL Küçükçınar Tarımsal Kalkınma Kooperatifi Açılışını Yaptı
Sumbas ilçesinde faaliyet gösteren S.S.Küçükçınar Köyü Tarımsal Kalkınma Kooperatifi'nin işletme binası ve merkezi sağım ünitesinin açılışını Osmaniye Valisi Kerem AL yaptı.
Tofidass

Sumbas ilçesinde faaliyet gösteren S.S.Küçükçınar Köyü Tarımsal Kalkınma Kooperatifi'nin işletme binası ve merkezi sağım ünitesinin açılışını Osmaniye Valisi Kerem AL yaptı.

Kooperatif binası önünde yapılan törene Osmaniye Valisi Kerem AL, Vali Yardımcısı Huriye KÜPELİ KAN, Osmaniye Milletvekilleri Dr.Suat ÖNAL ve Mücahit DURMUŞOĞLU, Sumbas Kaymakamı Bedir DEVECİ, İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Metin DÜZ, İl Müdürü İbrahim SAĞLAM, İl Çevre ve Şehircilik Müdürü Abdulvahap GÜVEN, İl Milli Eğitim Müdürü Ramazan ÇELİK, Şube ve İlçe Müdürleri, Osmaniye Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Personeli, Hayvancılık Kooperatifleri ve Birliklerin temsilcileri, kooperatif üyeleri, basın mensupları ve vatandaşlar katıldı.

Tören Küçükçınar Köyü Sınırlı Sorumlu Tarımsal Kalkınma Kooperatifi Başkanı Ercan AKALIN'ın konuşmasıyla başladı. AKALIN konuşmasında kooperatifin faaliyetleri hakkında bilgi verdi. 

Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü İbrahim SAĞLAM ise Osmaniye'deki kooperatifçilik çalışmaları, projeler ve kullandırılan krediler ile ilgili bilgi verdi. 

Osmaniye Milletvekili Mücahit DURMUŞOĞLU yaptığı konuşmada ülke ve Osmaniye tarımındaki gelişmeler ve desteklemeler hakkında bilgi verdi, tarımın önemine değindi.  

Konuşmaların ardından Vali tarafından hayırlı olması dileğiyle kurdele kesilerek açılış yapıldı ve davetlilerle birlikte işletme gezildi.

Gezi sırasında davetliler Kooperatif  Projelerinden Sorumlu Veteriner Hekim Fikret SEYHAN tarafından sürekli olarak bilgilendirildi. Verilen bu bilgilerde "S.S.Küçükçınar Köyü Tarımsal Kalkınma Kooperatifi 2002 Yılında kurulmuştur.  13 yıldır faaliyette olan kooperatif, 2012 yılında "Ortakların Mülkiyetinde 180 Başlık (30Aile X 6Baş) Merkezi Sağım Üniteli Damızlık Sığır Yetiştiriciliği" Projesi ile Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığımızın Yatırım Bütçesi programına alınmıştır. 2012 Bakanlık Yatırım Bütçesinden sabit yatırım üniteleri için 1.770.052,00TL. 180 baş Holstein ırkı gebe düvelerin alımı içinde 1.165.500,00TL. olmak üzere toplam 2.935.552,00TL kredi desteği sağlanmıştır. Kredi faizi yıllık %3'tür. Geri ödemesi ilk yılı ödemesiz, ikinci yılı sadece faiz ödemeli diğer kalan 5 yılda ise anapara ve faiz ödemeli olarak yapılacaktır. Geri ödemesi toplam 7 yılda tamamlanacaktır. Kooperatif, kayıtlı 36 ortağı ile faaliyetlerine devam etmektedir. Bu işletmede merkezi sağım ünitesi, süt soğutma tankı, hayvan barınakları, gezinme alanı, yem deposu ve işletme binası bulunmakta olup proje çerçevesinde işletmenin faaliyetlerinde kullanılmak üzere yem karma ve dağıtma makinesi gibi tüm alet ekipman da bulunmaktadır" denildi.

Açılış sonrası köylü kadınlar tarafından hazırlanan içli köfte, sıkma, ayran ve Sumbas'ın önemli tarım ürünlerinden olan nar ikramı yapıldı.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Yonca'nın ürünleri Köln FuarındaÖnceki Haber

Yonca'nın ürünleri Köln Fuarında

Elazığ’da Bağda Entegre ve Kontrollü Ürün Yönetim Proje Uygulaması SonuçlandıSonraki Haber

Elazığ’da Bağda Entegre ve Kontrollü Ürü...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar