Şekerbank

Vali Bektaş'tan Talu Çiftliğine Ziyaret

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Vali Bektaş'tan Talu Çiftliğine Ziyaret
Manisa Valisi Erdoğan Bektaş, Yunusemre İlçesi Osmancalı Mahallesi'nde bulunan Talu Çiftliğini ziyaret etti. Çankırı Valisi Vahdettin Özcan'ın da misafir olduğu teknik incelemelere, Manisa Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Hasan Çebi, Yunusemre Kaymakamı Yüksel Topal ve Yunusemre İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Engin Kurt katıldı.
Tofidass

İşletme sahiplerinden Osman Talu ve Mustafa Çelebi'nin ev sahipliğinde gerçekleştirilen teknik incelemelerde, Vali Bektaş ve beraberindeki heyete çiftlik kapasitesi hakkında gerekli bilgiler verildi.  

Talu Ekofarm olarak Manisa Yunusemre İlçesi, Osmancalı Mahallesi'nde 2013 yılında 600 gebe düve ile faaliyete başladıklarını söyleyen Osman Talu, işletmelerinde şu an 973 büyükbaş hayvan olduğunu ve günlük süt üretim miktarlarının da 14 bin litre olduğunu belirtti.

Manisa Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Hasan Çebi, Yunusemre İlçesinin hayvancılık potansiyelini her geçen gün artırdığına değinerek, "İlçe, sorumluluk alanı içerisinde 15 bin 277 büyükbaş, 37 bin de küçükbaş hayvan varlığına sahip. İlimizde faaliyet gösteren özellikle hayvan varlığı kapasitesi yüksek olan işletmelere yaptığımız sağlık taramaları neticesinde çiftliklere, hastalıktan ari işletme statüsü kazandırmak İl Müdürlüğü olarak en önemli sorumluluklarımızdan biri. Talu Çiftliği için de yıl içerisinde yaptığımız hastalıktan arilik çalışmaları devam etmektedir.  İşletme, kapasite olarak son derece iyi donanıma sahip. Verim anlamında da kalitesi yüksek. Böyle bir tesisi ilimize kazandırdıkları için işletme sahiplerinin hepsine teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu.

Manisa Valisi Erdoğan Bektaş, Yunusemre İlçesinde özellikle Yuntdağı Bölgesinde hayvancılığın ciddi bir gelir kaynağı oluşturduğunu söyleyerek, "Ziyarette bulunduğumuz Talu Çiftliği hayvan kapasitesi ve süt verimliliği ile kalite standartlarını yakalamış, Manisa için önemli bir tesis. Manisa ili olarak hayvancılığa vermiş olduğumuz destek ve Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'nın yapmış olduğu desteklemeler bu sektörün gelişmesine daha da olanak sağlıyor. Hedefimiz hem büyükbaş hem de küçükbaş hayvancılığın üretim kapasitesini artırarak, sağlıklı yetiştiricilik yapmak. Bu konuda organik tarıma olduğu kadar, organik hayvancılığa da çok önem veriyoruz" dedi.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Kurban Hizmetlerinin UygulanmasıÖnceki Haber

Kurban Hizmetlerinin Uygulanması

Mersin'de bir muz ağacı iki salkım verdiSonraki Haber

Mersin'de bir muz ağacı iki salkım verdi

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar