Şekerbank

Uygulama Belgesi Olmayan Zirai İlaç Atamayacak..!

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Uygulama Belgesi Olmayan Zirai İlaç Atamayacak..!
Tofidass

3 Aralık 2014 tarih ve 29194 sayılı resmi gazetede yayınlanarak yürürlüğe giren "Bitki Koruma Ürünlerinin Önerilmesi, Uygulanması ve Kayıt İşlemleri Hakkında Yönetmelik" gereği Bitkisel Üretimde kullanılacak olan Bitki Koruma Ürünlerinin önerilmesini, bitkisel üretim yeri ve depolarda zirai mücadele teknik talimatları ve teknik tavsiyeler doğrultusunda uygulanması, yapılan uygulamaların kayıt altına alınması  gerekmektedir.

Bu yönetmelik kapsamında Çankırı Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü Toplantı Salonunda yapılan Bitki Koruma Ürünleri Uygulama Eğitimi ile çiftçilerimize bu yönetmeliğin kapsamı, amacı ve bitki koruma ürünlerinin nasıl, ne zaman ve hangi dozlarda uygulanması gerektiği, son ilaçlama ile hasat arasında geçmesi gereken süre ve bu kimyasalların yol açtığı zehirlenme durumunda yapılması gerekenler gibi temel konularda bilgilendirme yapıldı.

Bu eğitime Bitkisel Üretimi faal olarak yapan özelliklede İyi Tarım Uygulamaları kapsamında olan çiftçiler katıldı. Eğitime katılanlar kurs bitiminde "Bitki Koruma Ürünleri Uygulayıcı Katılım Belgesi" ve "Bitki Koruma Ürünü Uygulama Belgesi" almaya hak kazanmışlardır. Gerekli işlemler tamamlandıktan sonra çiftçilere belgeleri teslim edildi.

Konu ile ilgili açıklama yapan İl Müdürü Osman ÇAKIR; "Tarlasında bahçesinde ilaç kullanacak çiftçilerin, mutlaka İl Müdürlüğümüze müracaat ederek bir günlük eğitim sonunda Bitki Koruma Ürünü Uygulama Belgesi  almaları gerekmektedir. Çiftçilerimizin  herhangi bir mağduriyet yaşamamaları için gerekli müracaatları yapmaları önem arz etmektedir. Bu eğitimlerle birlikte katılımcılara Bitki Koruma Ürünlerinin Önerilmesi, uygulanması ve kayıt işlemleri zirai mücadele yöntemleri, pestisit formülasyon şekilleri, bitki koruma ürünü uygulamalarının çevreye, doğal dengeye, insan sağlığına etkileri konusunda eğitimler yapılarak çiftçilerimizin bilgilendirilme ve bilinçlendirilmeleri sağlanmıştır." diyerek sözlerini tamamladı. 

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Su Ürünleri Yetiştiriciliği Destekleri AçıklandıÖnceki Haber

Su Ürünleri Yetiştiriciliği Destekleri A...

Çiftçiye Büyük Kolaylık GeldiSonraki Haber

Çiftçiye Büyük Kolaylık Geldi

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar