Şekerbank

Üreticilere Elektrikli Çit ve Seraları Teslim Töreni Yapıldı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Üreticilere Elektrikli Çit ve Seraları Teslim Töreni Yapıldı
Tofidass

Karabük Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü tarafından, arı üreticilerinin kayıplarını önlemek ve örtü altı sebze üretimini yaygınlaştırmak amacı ile projelendirilen ve Bakanlık finansmanı ile alımı yapılan elektrikli çit ve çelik konstrüksiyonlu seranın hak sahibi çiftçilere verilmesi için dağıtım töreni yapıldı.

Törene Karabük Valisi Kemal ÇEBER, İl Meclisi Başkanı Ahmet SÖZEN, İl Özel İdare Genel Sekreteri Mehmet UZUN, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Galip SÖKMEN, İşkur Müdürü Coşkun GÜVEN, BAKKA KARABÜK YDO KOORDİNATÖRÜ Sakin EREN, Ticaret İl Müdürü Feridun KARATAŞ ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri katıldı.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Mustafa ŞAHİN konuşmasında "Kadınları güçlendirmek ve cinsiyet eşitliğini sağlamak kırsalda yoksulluğu azaltmanın anahtarıdır. Bu kapsamda kırsalda kadın çiftilerimizin projelerimizden yararlanması için gayret gösteriyoruz.

Örtüaltı Sebze Yetiştiriciliğinin Yaygınlaştırılması  Projesi'' ile 14 çiftçiye 525  sera malzemesi dağıtımı ve kurulumu sağlanacaktır.Bu kapsamda ilimize 7.350 m² büyüklüğünde örtü altı alan kazandırılmış olacaktır. İçerisinde gübre tankı, damlama sulama sistemi askı telleri ile tam teşekküllü 3 yıl dayanımlı UV , IR ve antifog katkılı sera örtüsü temin edilmiş olacaktır.İlimizde ÖKS kayıtlı 28 çiftçimiz 29  da alanda örtüaltı yetiştiriciliği yapmaktadır. Projemiz sayesinde ilave edilecek yaklaşık 7.5 da alan ile mevcut örtü altı alanımız %25 artmış olacaktır.

İlimiz Arıcılar Birliğine üye 50 ve üzeri kovan sahibi 105 çiftçi ailesi ''Elektrikli Çit Projesi'' nden yararlanacaktır. Proje uygulamasında kişi başına ortalama 300 m2 alan için planlanmış olup 4 sıra tel ve güneş panellerinin montajı ile gerçekleştirilecektir. Ancak üreticilerimiz mevcut güneş panellerine elektrikli ip ilave edilerek 5 da alanı koruma altına alabilme imkânına da sahip olacaklardır." dedi.

Törene katılan Vali Kemal ÇEBER konuşmasında "Bala gıda gözü ile bakmayın, bal gıda değildir ilaçtır, balı bir gıda gibi tüketmeyin günde bir tatlı kaşığından fazla yemeyin" dedi. "Çiftçilik bizim genlerimizde var, kopamayız, hem de üretmeye mecburuz, çiftçimiz üretim yapmazsa vatandaş ne yer" dedi ve sözlerine çiftçilerimiz için yeni yılın bereket getirmesi temennisi ile son verdi.  

Elektrikli Çit ve Sera Malzemesi almaya hak kazanan çiftçilerimize ürünleri Vali Kemal ÇEBER ve protokol üyeleri tarafından teslim edildi.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Tarım ve Hayvancılığa her alanda destekÖnceki Haber

Tarım ve Hayvancılığa her alanda destek

Demirtaş: İlimizde Üretim Oranları Sevindirici BoyuttaSonraki Haber

Demirtaş: İlimizde Üretim Oranları Sevin...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar