Şekerbank

Üreticiden sanatçılara ‘ballı’ tepki

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Üreticiden sanatçılara ‘ballı’ tepki
Arıcıları, kaliteli bal için Ankara’ya davet eden Türkiye Bal Üreticileri Merkez Birliği Genel Başkanı Azmi Yıldız, “Televizyon reklamıyla yapılan bal sahtekarlığını ve bu reklamlarda oynayan sanatçıları kınıyorum” dedi.
Tofidass

Türkiye Bal Üreticileri Merkez Birliği Genel Başkanı Azmi Yıldız, televizyonda yayınlanan bal reklamları konusunda vatandaşları uyardı. Sahte bal nedeniyle gerçek bal üreticilerine olan güvenin sarsıldığını belirten Yıldız, reklamlarda oynayan sanatçılara da tepki göstererek, şunları söyledi:
“25 bin üyemiz adına televizyon reklamları aracılığıyla yapılan bal sahtekarlığını kınıyorum. Kalabalığa karışıp, önceden konuştukları insanlara mikrofon uzatıp, bir kaşık bal tattırarak markasını söyledikleri balın kalitesini soruyorlar. Benzer reklamlar, kavanoz sayısı arttıkça fiyatı azalan başka bir markaya ait reklamlarla da yapılıyor. En acısı ise bu reklamlara bazı sanatçıların alet olması. Toplumun saygı duyduğu, inandığı sanatçılar akıllarını başlarına alsınlar. Halkın örnek aldığı bu isimler böyle reklamlarda oynayarak toplumu yanlış yönlendiriyor.”

‘KALİTELİ BAL ELMADAĞ’DA’

Arıcıları, coğrafi yapısı bal üretimine uygun olan Ankara’ya davet eden Yıldız, “En kaliteli bal, karın ilk yağdığı yüksek noktalarda olur. Elmadağ, Ilgaz, Kızılcahamam ve Çankırı dağları ile Ankara ve çevresi en kaliteli bal üretiminin olduğu bölgelerin başında geliyor. Yüksekliği ve tepelerinde yetişen farklı bitki çiçekleriyle geçtiğimiz yıllarda arıcılarımızın yüzü hep güldü. Ayrıca Ankaralılara da yaz tatili için kıyı kesimler yerine çadırları ile birlikte arıcılığın yapıldığı bu yüksek tepelere gitmelerini tavsiye ediyorum” diye konuştu.

‘OBEZİTEYİ TETİKLİYOR’

Sahte bal üretimi yapan tesislere yönelik yeni yaptırımların oluşturulması için Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı ile çalışmalar yürüttüklerini ifade eden Yıldız, sözlerine şöyle devam etti:
“Ankara bölgesinde hem kaliteli üretim hem de pazar var. Ancak bazı tesisler üreticiden aldığı 1 tonluk balı fabrikadan 100 ton olarak çıkarıyor. Özendirmemek için adını vermek istemediğim bir maddeyi bala ekleyerek zengin olmaya çalışıyorlar ama halk sağlığını düşünmüyorlar. Sahte bal, diğer gıda ürünlerinde de olduğu gibi obeziteye, damar tıkanıklığına ve çeşitli sağlık sorunlarına sebep oluyor.”

DONAN BAL KALİTELİDİR

Kaliteli balı anlamanın püf noktalarını da paylaşan Yıldız, “Dil ve damak analizi kaliteli balı anlamanın en basit ve garanti yoludur. Bir kaşık balı dilinize bastırın; eğer etrafa yayılıyorsa kalitelidir. İkinci olarak, bir kaşık balı 30 santimetre kadar yukarıdan kavanoza boşaltın. Saç teli inceliğinde dökülüp, kırılmıyorsa güvenebilrisiniz. Ayrıca donduğu için balı sahte sanan vatandaşlarımız yanılıyor. Donan bal, kaliteli ve doğaldır” dedi.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Rusya'da şaşırtan yasa tasarısı: “Yabancı tarım ürünleri ithalatı yasaklansın”Önceki Haber

Rusya'da şaşırtan yasa tasarısı: “Yabanc...

Çan'da yaban hayatı unutulmadıSonraki Haber

Çan'da yaban hayatı unutulmadı

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar