Şekerbank

Turunçgil Uzun Antenli Böceği Mücadele Toplantısı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Turunçgil Uzun Antenli Böceği Mücadele Toplantısı
0
Tofidass

İstanbul’da  çeşitli park ve bahçelerde daha önce tespiti yapılan Turunçgil Uzun Antenli Böceği (Anoplophora spp.) ile mücadele konusunda alınan tedbirler ile bu zamana kadar yapılan çalışmaların ele alındığı toplantı İstanbul Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü koordinatörlüğünde Büyükşehir Belediyesi Avrupa Yakası Park ve Bahçeler Müdürlüğü Haliç Şefliğinde gerçekleştirildi.
Toplantıya
İstanbul Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Hamit AYGÜL, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı GKGM Bitki Karantinası Daire Başkanı Murat ŞAHİN, Büyükşehir Belediyesi Avrupa Yakası Park ve Bahçeler Müdürü Nuri YÜKSEL, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı ve İl Müdürlüğü ile Büyükşehir Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü uzmanları, İstanbul Üniversitesi  Orman Fakültesi ile Orman Bölge Müdürlüğü temsilcileri, konu sorumlusu  Araştırma Enstitüsü uzmanları, Yalova İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü Şube Müdürü ve uzmanları, Zirai Karantina Müdürü, İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürleri ile İlçe Belediye Başkanlıkları Park ve Bahçeler Müdürleri iştirak etmişlerdir.
Toplantıda bu güne kadar yapılan çalışmalar ele alınmış,konu uzmanları tarafından çeşitli sunular ile bilgi verilerek  katılımcıların görüşleri alınmıştır.
Daha sonra tüm tarafların mutabakatıyla yapılacak çalışmalara esas olmak üzere bir Eylem Planı hazırlanmıştır.

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı yetkilileri ile konu uzmanı teknik ekip tarafından böceğin görüldüğü sahalar ayrıntılı bir şekilde  incelenmiştir.
Bundan sonraki çalışmalara
Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığınca oluşturulan Eylem Planı çerçevesinde İstanbul Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü ile Büyükşehir Belediyesi Park ve Yeşil Alanlar Daire Başkanlığı koordinatörlüğünde devam edilecektir.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Osmaneli’de Kilosu 10 Kuruşa KarpuzÖnceki Haber

Osmaneli’de Kilosu 10 Kuruşa Karpuz

Seydikemer'de Buğday DemonstrasyonuSonraki Haber

Seydikemer'de Buğday Demonstrasyonu

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar