Şekerbank

Türkiye'yi Doyuran İl Örnek Olmaya Devam Edecek

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Türkiye'yi Doyuran İl Örnek Olmaya Devam Edecek
Tofidass

Buzağı ölümlerinin önlenmesi amacıyla işbirliği protokolü imzalandı.

Ülke hayvancılığının en büyük problemlerinden biri olan buzağı ölümlerinin önlenmesi ile ilgili Balıkesir İl Gıda Tarım Hayvancılık Müdürlüğü tarafından hazırlanan "Buzağı, kuzu ve oğlak kayıplarını azaltma işbirliği protokolü" imza töreni gerçekleştirildi.

İşbirliği Protokolüne Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, Balıkesir Üniversitesi, Balıkesir Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü ile Balıkesir Veteriner Hekimler Odası ortak oldu.

Programa Vali Ersin Yazıcı, Büyükşehir Belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu, Balıkesir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kerim Özdemir, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Zekeriyya Erdurmuş, Balıkesir Veteriner Hekimler Odası Başkan Vekili Coşkun Gökoğlu ve konunun tüm tarafları ile çiftçiler katıldı.

Program, Balıkesir'in tanıtımı ile ilgili bir sinevizyon gösterimiyle başladı.

Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Zekeriyya Erdurmuş, programda yaptığı konuşmada, genellikle büyük işletmelerde buzağı ölümlerinin görülmediğine işaret ederek ölüm oranlarının küçük ve orta ölçekli işletmelerde yüksek olduğunu söyledi.

TÜRKİYE'DE LİDER ŞEHİR

Buzağı kayıpları ile ilgili olan bu programın ülkemize, kentimize, çiftçimize, esnafımıza ve tarımsal işletmelere hayırlı sonuçlar getirmesini ve bu alanda yaşanan kayıpları azaltması temennisi ile konuşmasına başlayan Vali Ersin Yazıcı konuşmasında şunları kaydetti:

"Tarımsal ve hayvansal üretimde Türkiye'de lider şehirlerden birisi olan Balıkesir'in buzağılar konusunda da buzağı ölümleri konusunda da oğlak ve kuzu ölümleri konusunda da Türkiye'ye örnek olacak noktada olması gerekiyor. Benim çiftçim Balıkesirli hemşehrilerim her türlü hayvansal ve tarımsal üretimde işini çok güzel yapıyor, en iyisini en seviyeli, en uygun olan standarda en yakın olanı lezzetiyle tadıyla uluslararası standartlarda üretmeye gayret ediyor. Bizim buzağı ölümleri konusunda da doğal olarak diğer illere örnek gösterilecek il olmamız gerekiyor. Sizlerin sayesinde geldiğimiz nokta itibariyle Türkiye ortalamasının epey altındayız. Daha da iyi olmalıyız.  Balıkesir çiftçisi Balıkesir zeytin üreticisinden bamya üreticisine kadar herkesin işini en iyi şekilde yapıp Türkiye'ye dünyaya en kaliteli sütü peyniri en kaliteli zeytinyağının en güzel kuzu etini sunması gerekiyor. Bize bu yakışıyor. Bunun için ilgili herkes burada. Hep birlikteyiz. Birlik ve beraberlik içerisindeyiz. Büyükşehir'in ciddi katkıları var. Sunduğu katkılarla bölge çiftçisine çok büyük imkânlar sağlıyor. Önünü açıyor, yardımcı oluyor. Destekler sunarak birlik ve beraberlik içerisinde yolumuza devam etmemiz gerektiğini hem gönlüyle hem maddi imkânlarıyla ortaya koyuyor. Buradaki süt birliklerinden hayvan birliklerine kooperatiflere kadar herkes çok bilinçli. Bir Vali olarak bundan çok mutluyum Tarım stratejik sektör, gıda olmadan yaşamına devam etmesi mümkün değil. Hatta en kalitelisi en düzgünü olmadan da mümkün değil. Balıkesir bunu layıkıyla yapıyor. Biz bu konudaki sorumlu kişiler olarak çiftçilerimizi her manada desteklemeye önlerini açmaya belli standartta üretim yapmalarını sağlamaya gayret edeceğiz. Bunu bir görev bilinciyle yapacağız. Bu yapmamız gereken takip etmemiz gereken bu şehirdeki en önemli işlerden birisi. Burada bulunan herkes bu konuda sorumludur. Bu sorumluluğumuzu da aynı samimi duygularla aynı heyecanla yerine getirmeye devam edeceğiz. İşbirliği protokolümüzün hayırlı uğurlu olmasını diliyorum. Herkesin bu konuda destek sunacağına eminim. Yolumuza emin adımlarla hep birlikte yürümeye devam edeceğiz. Türkiye'yi doyuran il sıfatına layık bir şekilde tarımsal ve hayvansal üretimlerimize devam edeceğimiz sözünü ülkemize vermek istiyorum.

Hayvancılığımızın geleceğini, hayvancılığımızın gelişmesini inşallah bu tür çalışmalarla sağlıklı bir zemine oturtacağımızı düşünüyorum." şeklinde konuştu.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
8 Ayaklı Kuzu Görenleri ŞaşırttıÖnceki Haber

8 Ayaklı Kuzu Görenleri Şaşırttı

Arıcılara Yüzde 70 Hibeli Organik Kovan DesteğiSonraki Haber

Arıcılara Yüzde 70 Hibeli Organik Kovan...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar