Şekerbank

Trakya Birlik Görevini Yapsın

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Trakya Birlik Görevini Yapsın
CHP Edirne Milletvekili Okan Gaytancıoğlu, Trakya Birlik'in ayçiçeği fiyat politikasını eleştirerek, “Trakya Birlik görevini yapmalıdır” dedi…
Tofidass

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Edirne Milletvekili ve CHP'nin Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Tarımdan Sorumlu Genel Başdanışmanı Doç. Dr. Okan Gaytancıoğlu, dün partisinin il başkanlığı binasında bir basın toplantısı düzenledi.

Edirneİl Başkanı Fevzi Pekcanlı ile CHP İl Genel Meclisi Üyesi ve Edirne Ziraat Odası Başkanı Erdal Akgün'ün de bulun-duğu toplantıda konuşan Gaytancıoğlu, AKP hükümetinin tarım politikalarını eleştirerek Trakya Birlik yönetimine, ayçiçeği fiyatları konusunda uyarılarda bulundu.

Türkiye'nin her yıl 4,5 milyar dolar parayı ayçiçeği konusunda dışa yatırdığını açıklayan Gaytancıoğlu, “1980 politikaları sonrası özellikle tarımda dışa bağımlılığımız arttı. AKP'nin en başarısız olduğu alanlardan biri de tarım. Toprak var, çiftçi var, teknoloji var fakat düzgün bir politika yok. Her yıl ayçiçeği konusunda dışarı verdiğimiz 4,5 milyar dolar ülkemizde kalsa, işsizlik oranı çok büyük seviyede düşecektir. Hükümetin, destekleme bütçesini arttırarak ayçiçeği teşvikini sağlaması lazım. Trakya Birlik görevini yapmalıdır. Trakya Birlik'in 5 yıldır ürettiği fiyat politikası çok yanlış” dedi.

CHP İl Genel Meclisi Üyesi ve Edirne Ziraat Odası Başkanı Erdal Akgün ise üreticinin Trakya Birlik'e ihtiyacı odluğunu ifade ederek, “AKP döneminde uygulanan yanlış tarım politikaları nedeniyle Trakya Birlik eskisi gibi üreticiye fayda sağlayamıyor. Trakya Birlik üzerine oynanan siyasi oyunları da çok iyi biliyorum. Bilinçli bir çiftçi olarak Trakya Birlik'e sahip çıkmaya devam edeceğim. Yönetimini, yöneticilerini beğenmiyor olabiliriz ama ona sahip çıkmalıyız” dedi.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Üreticiye Akdeniz Meyve Sineği Tuzağı DağıtılıyorÖnceki Haber

Üreticiye Akdeniz Meyve Sineği Tuzağı Da...

Gıda Tarım Ve Hayvancılık İlçe Müdürü Adli Kontrol Şartıyla SerbestSonraki Haber

Gıda Tarım Ve Hayvancılık İlçe Müdürü Ad...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar