Şekerbank

Tohumlar Bereketli Ellerde Toprakla Buluşuyor

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Tohumlar Bereketli Ellerde Toprakla Buluşuyor
Tofidass

Tarım ve Orman Bakanlığı Bitkisel Üretim Genel Müdürlüğü tarafından yürütülen Tarım Arazilerinin Kullanımının Etkinleştirilmesi Projesi kapsamında Bolu İli merkez ve ilçelerinde dağıtılan yağlık ayçiçeği tohumlarımız toprakla buluştu.

Karamanlar köyünde 19 dekar alanda gerçekleşen ekim işlemine katılan İl Müdürü İzzet Murat, İl Müdür Yardımcısı Hasan TAŞ ve teknik personel incelemelerde bulunurken ekim aralığı, kullanılan gübre miktarı vb. konularda üreticimize bilgiler aktardı.

Konu hakkında açıklama yapan İl Müdürü İzzet Murat;

“Bakanlığımızın Tarım arazilerinin kullanımının etkinleştirilmesi ve aynı zamanda stratejik öneme haiz tarım ürünlerinin ekiliş alanlarını arttırmak adına üreticilerimizle birlik içerisinde çalışmalarını sürdürmekte, bu kapsamda da üreticilerimize tohum desteği sağlamaktadır.

Hava koşullarının uygun seyretmesi çiftçilerimizin seri bir şekilde hareket ederek toprakları işleme ve ekim faaliyetlerini yapmalarına olanak sağlamıştır. Bu vesile ile geçtiğimiz hafta dağıtımını yapmış olduğumuz yağlık Ayçiçek tohumlarımız da çiftçilerimizin bereketli ellerinde toprakla buluşmaya başladı.

Üreticimiz parselinde toprak numunesi testlerini de yaptırmış olup gübre kullanımını da buna göre revize etmiştir. Her zaman dediğimiz gibi teşhis konulmadan ilaç kullanmak gerek sağlığımız gerekse de cebimize zarar vermektedir. Üreticilerimiz toprak numunesi testlerini yaptırarak en azından tarlasındaki güncel durum hakkında bilgi sahibi olabilir.

Ekilen tohumlarımızın gelişim ve hasat dönemlerinde de üreticilerimizle koordineli hareket ederek tohumlarımızdan gerek üreticilerimizin gerekse de ülkemizin kazanması temel amacımızdır. Bu amaç doğrultusunda çalışmalarımız devam edecektir. Üreticimizin ektiği tohum hasatta dane dane dolsun, kazancı bereketli olsun.

Başta durmaksızın emek verip üreten üretmeye devam eden değerli Bolu çiftçilerimiz olmak üzere emeği geçenlere şahsım ve kurumum adına teşekkür ediyorum” dedi.

Ekim sonrası ova da devam eden ekim çalışmalarını da gözlemleyen İzzet Murat, üreticilere kolaylıklar diledi. Ayrıntılı bilgi, teknik destek, dilek, şikayet, talep ve görüşleriniz için İl /İlçe Müdürlüğü ile irtibata geçebilirsiniz.

Kaynak:Tarım Pusulası


  • 0
    SEVDİM
  • 1
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Türkiye’nin En Büyük İftar Sofrası Boğaza Karşı KurulduÖnceki Haber

Türkiye’nin En Büyük İftar Sofrası Boğaz...

Tarım Ve Orman Bakanlığı 156 Milyon 585 Bin Liralık Destek Ödemelerine Bugün BaşlıyorSonraki Haber

Tarım Ve Orman Bakanlığı 156 Milyon 585...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar