Şekerbank

TMO silolarında patlama: 10 yaralı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
TMO silolarında patlama: 10 yaralı
Tofidass

TMO’nun Kocaeli Derince’de bulunan hububat silolarında patlama meydana geldi. Patlamada 10 kişi yaralandı. Patlamanın tahıl dozu sıkışmasından kaynaklandığı tahmin ediliyor.

TMO’nun Kocaeli Derince’de bulunan hububat silolarında patlama meydana geldi. Patlamada 10 kişi yaralandı.  

Kocaeli’nin Derince ilçesinde bulunan Toprak Mahsulleri Ofisi’ne ait hububat deposunda saat 14.40’ta bir patlama meydana geldi. Patlamanın ardından gökyüzüne yoğun bir dumanın yükseldiği görüldü.

Patlamanın yaşandığı Toprak Mahsulleri Ofisi’nin deposunda 30’a yakın bitişik nizam silo bulunuyor. Bu silolardan 13’ünde patlama nedeniyle hasar meydana geldiği belirtiliyor.

10 kişi yaralandı

İtfaiye ekipleri hemen bölgeye ulaştı. Yaralanan 10 kişi ambulanslarla hastanelere gönderildi. Yaralıların çoğunun ağır olmadığı açıklandı. Birinin diğerlerine göre daha ciddi bir yarasının olduğu belirtildi. Kurtarma ekipleri siloların çevresinde ve dökülen hububatlarda başka yaralı olup olmadığını araştırdı. Enkaz ve hububat altında kimsenin olmadığı belirlendi.

Patlamanın nedeni konusunda Kocaeli Valisi Seddar Yavuz'dan açıklama geldi. Patlamanın bir gemide silolara buğday yüklenirken gerçekleştiğini belirten Yavuz, buğday tozu sıkışması nedeniyle patlamanın yaşandığını tahmin ettiklerini söyledi.

Yürekler ağza geldi

Patlamanın ilk yaşandığı dakikalarda patlamanın Derince Limanı’nda yaşandığı iddia edildi, bu yürekleri ağza getirdi ancak daha sonra patlamanın Toprak Mahsulleri Ofisi’nin silolarında yaşandığı açıklandı.  

Patlamanın yaşandığı TMO siloları 95 bin ton kapasiteli

TMO Genel Müdürü Ahmet Güldal HaberTürk TV’de siloların 95 bin ton kapasiteli olduğunu ve 13 silonun zarar gördüğünü söyledi.

 

 

 

Kaynak:Tarım Pusulası


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Samsun'da organik tarıma makine desteğiÖnceki Haber

Samsun'da organik tarıma makine desteği

Ergün: Üzümü dünya markası yapan üreticilerimize destek oluyoruzSonraki Haber

Ergün: Üzümü dünya markası yapan üretici...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar