Şekerbank

Terme’de Üreticilere Fındık Dal Öğütme Makinası Teslimi Yapıldı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Terme’de Üreticilere Fındık Dal Öğütme Makinası Teslimi Yapıldı
Tofidass

Terme İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğünce hazırlanmış olan Fındıkta Budama Atıklarının Ekonomiye Kazandırılması Projesi kapsamında fındık bahçelerinde budama atıklarının öğütülmesi amacıyla bir adet “traktör arkası dal öğütme makinası” Samsun Valiliği Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığı bütçesince karşılanarak temin edildi.

Traktör arkası dal öğütme makinası Samsun İl Tarım ve Orman Müdürü İbrahim SAĞLAM ve İl Müdürlüğünden teknik ekibin katılımıyla Terme İlçe Müdürlüğüne teslim edilmiş olup, örnek uygulama İl ve İlçe teknik personeliyle beraber Terme İlçe Müdürlüğü bahçesinde gerçekleştirildi.

 Konu ile ilgili bir açıklama yapan Samsun İl Tarım ve Orman Müdürü İbrahim SAĞLAM:

“İlimiz ve Bölgemizin önemli bir geçim kaynağı olan fındık konusunda yürüttüğümüz söz konusu Projemiz kapsamında temin edilen traktör arkası dal öğütme makinasının kullanımı ile fındık bahçelerindeki budama atıklarından elde edilecek öğütülmüş budama atıkları kompost ve malç yapımında kullanılacaktır. Bu çalışmanın birçok faydasının yanında en değerli faydalarından birisi de toprağın organik maddece zenginleşmesi olacaktır.

Üreticilerimizin önemli bir gelir kaynağı olan Fındık bahçelerine gerekli itinayı göstererek bakımını sağlamaları gerekmektedir. Bu bağlamda Terme İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğümüzce hazırlanmış olan Fındıkta Budama Atıklarının Ekonomiye Kazandırılması Projesi kapsamında teslim ettiğimiz bu makinamızın fındık üreticilerimize birçok faydası olacaktır. Daha detaylı bilgi için üreticilerimiz İl/ İlçe Müdürlüklerimize başvurabilir.

Sözlerimi bitirirken, Projeye verdikleri desteklerinden dolayı Sayın Valimiz Doç. Dr. Zülkif DAĞLI’ya teşekkür ediyor, makinamızın Termeli üreticilerimize hayırlı uğurlu olmasını diliyorum." dedi.

Kaynak:Tarım Pusulası


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Süt Fiyatlarında Eşel Mobil Sistemi İstiyoruzÖnceki Haber

Süt Fiyatlarında Eşel Mobil Sistemi İsti...

Tarım Bağ-Kur primi 15 güne düşürülsünSonraki Haber

Tarım Bağ-Kur primi 15 güne düşürülsün

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar