Şekerbank

Tarımsal Teşvikler Ve Yeni Destek Fonları Geliyor

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Tarımsal Teşvikler Ve Yeni Destek Fonları Geliyor
Tofidass

Ekonomi yönetimi işletme bazında tarımsal teşvikler ve yeni girişim sermayesini destekleyecek yeni fonlar için düğmeye bastı. Geçen yıl dünya rekoru kıran Kredi Garanti Fonu model alınarak, tarım sektörü ve girişimciliğe ucuz kredi, garanti imkânları artırılacak

Yeni Asır'dan Hazal Ateş'in Haberine göre; Hükümet, girişimci tüccarları destekleyen, küçük işletmeleri koruyan, tarım sektörünü güçlendiren adımlar atarken, büyümeye katkı sunan Kredi Garanti Fonu (KGF) benzeri yeni kurum ve uygulamaları devreye almaya hazırlanıyor. İşletme bazında tarımsal teşvikler ve yeni girişim sermayesini destekleyecek yeni fonlar için düğmeye basıldı. Geçen yıl 365 bin firmaya 220 milyar liranın üzerinde kredi kullandırarak dünya rekoru kıran KGF model alınarak, tarım sektörü ve girişimciliğe ucuz kredi, garanti imkânları artırılacak. Bu konuda Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı ile kamu bankaları çalışmalara başlarken, hayvancılık ve endüstriyel tarıma destek sağlanacak.

KOORDİNASYON MERKEZİ

Türkiye'yi bir üst lige çıkaracak yeni hükümet sistemiyle beraber ekonomide de yeni bir sayfa açılıyor. Yeni ekonomi modeliyle refah göstergelerinin yukarı çekilmesi hedeflenirken, bakanlıklar konsolide edilerek, reformların doğrudan yürütüldüğü tek bir koordinasyon merkezi oluşturuluyor. Reformları üstlenecek güçlü bir personel planlaması yapılırken, üst kurullar, ekonomideki kilit organlar da yeniden yapılandırılacak.
Bu yıl sektörel, endüstri, mikro düzeyde reformlar yapılırken, tarım sektörü ve girişimcilik konusunda da bir dizi dönüşüm programı devreye girecek.
Bu yıl için tarıma ayrılan kaynak yaklaşık 30 milyar lira oldu. Tarımsal kaynak bütçesinden, tarımsal destek programları için 14.8 milyar lira, tarım sektörü yatırım ödenekleri için 10.1 milyar lira, tarımsal kredi sübvansiyonu, müdahale alımları, tarımsal KİT'lerin finansmanı ve ihracat destekleri için 4.7 milyar lira ödenek ayrıldı.

TARIM BANKACILIĞI GÜÇLENİYOR

Bankacılık sektörü son on yılda tarım bankacılığıyla 3 milyon çiftçi için kredi musluklarını açtı. Bankaların tarım sektörüne sağladığı kredi desteği de geçen yıl yaklaşık yüzde 22 artarak 85 milyar lirayı geçti. Bankalar çiftçilere hasat dönemi ödemeli, yılda bir ödemeli esnek koşullarda kredi ile akaryakıt, yem, malzeme, ekipman alımları için özel tarım kartları sunarken, ücretsiz danışmanlık, eğitim destekleri de veriyor. Bankalar tohum şubelerinden harman kart ürünlerine kadar geniş yelpazede çiftçilere hizmet sunarken, daha ucuz kredi için yeni uygulamalar devreye girecek.
Tarım sektörüne bitkisel üretim, hayvancılık, su ürünleri, tavukçuluk, seracılık başta olmak üzere birçok alanda kefaletli kredi ile daha fazla finansal ürün sunulabilecek. İşletmelerin uluslararası normlara uygun üretim tesisine dönüşüp rekabet güçlerini artırmaları için projeli yatırım kredilerine ağırlık verilecek. Böylece işletmelerin ölçek ekonomisine uygun hale gelerek verimli çalışan işletmeler olmaları sağlanacak. Devlet destekli sigorta sistemleri de geliştirilecek.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
İsrail’de kiraz boyunda çeri domates yetiştirildiÖnceki Haber

İsrail’de kiraz boyunda çeri domates yet...

On Binlerce Kişiden Para Toplayan Çiftlik Bank'la İlgili Flaş GelişmeSonraki Haber

On Binlerce Kişiden Para Toplayan Çiftli...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar