Şekerbank

Tarımsal Projeler İçin Yeni Hibe Programı Müracaatları Başladı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Tarımsal Projeler İçin Yeni Hibe Programı Müracaatları Başladı
TARIMSAL PROJELER İÇİN YENİ HİBE PROGRAMI MÜRACAATLARI BAŞLADI
Tofidass

Gıda Tarım ve hayvancılık İl Müdürü Harun Kabaoğlu, tarım alanında yatırım yapacak yada işine geliştirecek olanlara hibe destek programının 29 Mayıs 2015 tarihinin son olduğunu söyledi.
Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından yürütülmekte olan Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı Kapsamında Tarıma Dayalı Ekonomik Yatırımların Desteklenmesi Resmi Gazete de yayımlanarak yürürlüğe girmiştir.
Düzce İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Harun Kabaoğlu, bundan önceki 9. etap tebliği kapsamında 35 projenin hibe desteği almaya hak kazandığını ve bu projelere 16,5 milyon TL karşılıksız hibe desteği verileceğini söyledi.
İl Müdürü Kabaoğlu, 10. etap tebliğ kapsamında destek verilecek yatırım konuları ile karşılıksız hibe miktarlarını şöyle açıkladı; “Yaş meyve sebze tasnif, paketleme ve depolama tesisleri, Tohum işleme, paketleme ve depolama yatırımları, Hayvansal ürün işlenmesi ve paketlenmesi ve depolanmasına, Su ürünleri işlenmesi ve paketlenmesi ve depolanmasına, Alternatif enerji kaynağı kullanan yeni seralar için ve Alternatif enerji kaynaklarından elektrik üreten tesislere 1 milyon 500 bin TL. Hayvansal gübre işlenmesi, paketlenmesi ve depolanmasına 1 milyon TL. Büyükbaş hayvana yönelik sabit yatırım tesisine 750 bin TL. Küçükbaş hayvana yönelik sabit yatırım tesisine, Kümes (broiler) hayvanına yönelik sabit yatırım tesisine, Hindi, Kaz, Ördek Bıldırcın hayvanına yönelik yatırımlara (etçi), Bitkisel ürün işlenmesi, paketlenmesi ve depolanmasına, Çelik silo için, Soğuk hava deposu için, Kültür balıkçılığına ve Kültür mantarcılığına 500 TL.”
İl Müdürü Kabaoğlu yatırımcılara bu yıl ikinci bir fırsat doğduğunu tarımsal alanda yeni yatırım yapmak isteyenler ile var olan yatırımlarını geliştirmek isteyenlerin tebliğ kapsamındaki yatırım konuları ile ilgili olarak uygulama rehberine uygun olarak hazırlayacakları projelerinin müracaatlarını, 29 Mayıs 2015 tarihine kadar www.tarim.gov.tr web sayfasındaki elektronik ağ üzerinden yapmaları gerektiğini söyledi.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Kilis’te Asma Yaprağı PiyasadaÖnceki Haber

Kilis’te Asma Yaprağı Piyasada

Limon üreticisi umudunu Rusya'ya bağladıSonraki Haber

Limon üreticisi umudunu Rusya'ya bağladı

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar