Şekerbank

TARIMSAL ÖRGÜTLER ANKARA’DA BULUŞTU

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
TARIMSAL ÖRGÜTLER ANKARA’DA BULUŞTU
Ankara'daki tarımsal amaçlı kooperatif yönetici ve üyelerine yönelik olarak Ankara Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğünce eğitim düzenlendi.
Tofidass

Ankara'daki tarımsal amaçlı kooperatif yönetici ve üyelerine yönelik olarak Ankara Gıda Tarım ve Hayvancılık  İl Müdürlüğünce eğitim düzenlendi.

Ankara Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü Toplantı Salonu'nda gerçekleştirilen eğitime İl Müdürü Bülent Korkmaz, İl Müdür Yardımcıları Veysal Çetin, Ergün Erol, Kırsal Kalkınma ve Örgütlenme Şube Müdürü Osman Duran, Köy Koop Genel Başkanı Yakup Yıldız ve yönetim kurulu üyelerinin yanı sıra Ankara'da faaliyet gösteren kooperatiflerin yönetici ve üyeleri katıldı.

Eğitim programının açılışında bir konuşma yapan İl Müdürü Bülent Korkmaz, tarihi çok eskiye dayanan kooperatifçiliğin, insanların ortak hareket etmelerini, ortak üretim yapmalarını, üretilen ürünleri ortak olarak değerlendirip pazarlamalarını içeren bir kültür olduğunu vurgulayarak, kooperatifçiliğin aynı zamanda tarımsal kalkınma modellerinden de biri olduğunu söyledi.

Tarım alanında çiftçilerin örgütlenmesine yönelik değişik modellerin ortaya çıktığını ve bu konuda yasal düzenlemelerin de yapıldığını belirten İl Müdürü Korkmaz, bu örgütlenme modellerinde başarı sağlayabilmek için birinci aşama olarak üretecinin eğitilmesi, ikinci aşama olarak bu çiftçilerin örgütlenmesi, üçüncü aşama olarak da örgütlenen bu üretici kitlesinin desteklenmesi gerektiğini kaydetti.

Ankara ilinde faaliyet gösteren kooperatiflere Bakanlık tarafından çeşitli destekler verildiğini ve bazı kooperatiflerin proje uyguladıklarını ifade eden İl Müdürü Korkmaz, bu kooperatiflerden başarılı sonuçlar elde edenler olduğu gibi verimli sonuçlar elde edemeyenler de bulunduğunu, önemli olanın kooperatifin kurulması değil, sürekliliğin sağlanması olduğunu sözlerine ekledi.

Toplantıda kısa bir konuşma yapan Köy Koop Genel Başkanı Yakup Yıldız da düzenlenen eğitim dolayısıyla İl Müdürlüğüne teşekkür ederek, kooperatif yöneticilerine ortaklarına açık olmaları, kooperatifin borçlarını, alacaklarını iyi takip etmeleri ve en iyi yöneticileri işbaşına getirmeleri uyarısında bulundu.

Konuşmaların ardından katılımcılara "Genel Kooperatifçilik ve Muhasebe Yönünden Tutulması Gereken Defter ve Belgeler" konularında bilgiler verildi ve yöneltilen sorular cevaplandırıldı. 

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Burger King, ürünlerinde at eti olduğunu itiraf ettiÖnceki Haber

Burger King, ürünlerinde at eti olduğunu...

Tarımda Yeni TeknolojilerSonraki Haber

Tarımda Yeni Teknolojiler

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar