Şekerbank

Tarımsal Danışmanlık Bitiyor mu?

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Tarımsal Danışmanlık Bitiyor mu?
Tofidass

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, Şanlıurfa'da tarım uygulamaları, bakanlık çalışanları ve tarım sektörü paydaşları ile ortak akıl toplantılarında Tarımsal Danışmanlık konusunda danışmanlarından konu hakkında rapor hazırlanmasını istemiş olduğu bilgisine ulaşıldı.

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik Tarımsal Danışmanlık konusunda bugüne kadar yapılan çalışmalar ve danışmanların sahada etkin bir görev içerisinde alıp almadığı yönünde bilgi talebinde bulunmuş. Konu ile ilgili olarak Eğitim Yayım ve yayınlar Dairesi Başkanlığı tarafından bugüne kadar olan çalışmalar hakkında rapor hazırlamaya başladığı bilgisine ulaşıldı. Bakanlıktan elde edilen bilgilere göre Haziran ayına kadar rapor hazırlanıp konu hakkında Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik' e kapsamlı bir sunum yapılacak.

Sektörde birçok kişinin faydalandığı Tarımsal Danışmanlık hizmetinden üreticilerin kayba uğracağı, sektörde iş bulmanın zor olduğu bir dönem içerisinde zar zor şartlar altında görev yapan binlerce Tarımsal Danışmanların mağdur olacağını belirten uzmanlar devlet desteğinin çekilmesi yerine desteğin artırılarak sürdürülmesini gerektiğini ifade ettiler.

Tarımsal Danışmanlık hizmeti veren Tarım/Ziraat Meslek/Teknik Liseleri, Veteriner Sağlık Meslek Lisesi, Ev Ekonomisi Meslek Liseleri, Laborant Meslek Liseleri, Lisans ve Önlisans mezunu birçok kişi bakanlığın desteği çekmesi halinde yeni işsizler ordusuna katılacak.

Birçok Tarım Danışmanı bugüne kadar verilen emeklerinin karşılığının daha iyi koşullarda karşılanması beklerken, gelinen nokta karşısında sosyal ağlarda tepki göstererek Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik' e ulaşmaya çalışmakta.

Hazırlanacak rapora göre Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik Haziran ayında tebliğ yayınlanmadan karar vereceği beklenmektedir.

 

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
5. yılına giren “Okul Sütü Programı”na başlandıÖnceki Haber

5. yılına giren “Okul Sütü Programı”na b...

Almus Barajı'nda 92 kiloluk yayın balığı yakaladıSonraki Haber

Almus Barajı'nda 92 kiloluk yayın balığı...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar