Şekerbank

Tarımda Kadın Girişimcilik Eğitimleri Tamamlandı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Tarımda Kadın Girişimcilik Eğitimleri Tamamlandı
Tofidass

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Eğitim, Yayım ve Yayınlar Dairesi Başkanlığı, Türkiye Ziraat Odaları Birliği ve Türkiye İş Kurumu Genel Müdürlüğü arasında imzalanan "Aktif İş Gücü Piyasası Programlan İşbirliği Protokolü" esas alınarak İŞKUR Genel Müdürlüğünün 2016 yılı için programa aldığı Artvin'de genç çiftçi kadınlarının uygulamalı girişimcilik eğitimleri tamamlandı.

Tarımsal faaliyetlerin her alanında eğitim çalışmalarına önem vererek, üretici ve girişimci ruha sahip kadın çiftçileri bilgilendirmek, uygulanabilecek projelerinin hayata geçirilmesinde etkinliklerini artırarak tarımda kadın girişimciliğini en üst seviyeye çıkarmak amacıyla Ardanuç. Merkez, Şavşat ve Yusufeli İlçelerinden katılım sağlayan 18-40 yaş arası genç kadın çiftçilere İl Müdürlüğü Merkez ve Şavşat Toplantı Salonlarında İŞKUR ve KOSGEB işbirliğiyle KOSGEB Eğitmeni Ali İlker Özfidaner tarafından istihdama yönelik 72 saat süreli ve sertifikalı uygulamalı girişimcilik eğitimleri ve Sosyolog Kenan Turan tarafından Bakanlığın proje formatına uygun projelerin hazırlanmasına ilişkin bilgiler verildi.

Konuya ilişkin açıklamalarda bulunan Artvin Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü İshak Hacıkamiloğlu; "Tarihsel ve toplumsal perspektifte kadınlarımızın çalışma alanı ve konusu, Sanayi Devrimine kadar ev ve el işi olarak belirlenmişken, sonraki dönemlerde kadınların toplumdaki yerinde anlamlı değişimler yaşanmıştır. İşgücüne katılan kadınlar çoğalmış, çalışan kadın sayısında yükselme meydana gelmiş ve hatta ailenin geçimini tek başına sağlayan anneler daha sık görülmeye başlanmıştır. Tarımsal faaliyetlerin çeşitli alanlarında iştigal olan yenilikçi, yaratıcı, kaynakları etkin, verimli ve sürdürülebilir kullanan, çevresine öncülük eden ve edebilecek kadın çiftçilerimizi böylesine anlamlı bir eğitimde ağırlamaktan dolayı öncelikle kurumum adına duymuş olduğum memnuniyeti belirtmek isterim.

Bu bağlamda genç kadın çiftçilerimizin hayallerini, arzularını ve taleplerini gerçeğe dönüştürmek istiyoruz. Genç kadın çiftçilerimizin hazırlayacakları projelerinin tüm aşmalarında Kurumuzca her türlü desteği vermeye ve yanlarında olmaya devam edeceğimizi bilmelerini isterim.

Bu vesileyle eğilimin tüm aşamalarında emeği geçen paydaş Kurumlara ve bu eğitimin etkilerini hayatlarının her alanına taşıyacak olan geç kadın çiftlilerimize eğitimimize katılımlarından ve göstermiş oldukları ilgiden dolayı teşekkür ederim." dedi.​

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Buzağı Ölümleri Hakkında Bilgilendirme YapıldıÖnceki Haber

Buzağı Ölümleri Hakkında Bilgilendirme Y...

Yemek Fabrikaları ve Dinlenme Tesisleri Mercek AltındaSonraki Haber

Yemek Fabrikaları ve Dinlenme Tesisleri...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar