Şekerbank

Tarımda Cinsiyet Eşitsizliği Üretimin Önünü Kesiyor

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Tarımda Cinsiyet Eşitsizliği Üretimin Önünü Kesiyor
Bugüne kadar adını hiç duyulmayan aronyayı Türkiye’ye ilk defa getirerek başarılı işlere imza atan kadın girişimci Aylin Kalafatoğlu, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde tarımda cinsiyet eşitsizliğine dikkat çekiyor. Tarım sektöründe erkek çalışanların kadınlara göre daha fazla ücret aldığını belirten Dr. Aronia Kurucusu Aylin Kalafatoğlu, “Biz Küresel Kalkınma Amaçları’nın tümünü benimseyerek dünya üzerindeki değişimi yönlendiren, aronya denilince ilk akla gelen marka olarak, çabalarımızla dünyada pozitif ve kalıcı bir etki yaratmaya gayret gösteriyoruz. Sektördeki dengesizlik ve eşitsizlikleri biliyor, kadın ve erkeklerin aynı haklara ve aynı ücretlere sahip olması gerektiğini düşünüyoruz” dedi.
Tofidass

Kadınların ekonomik, sosyal, kültürel alanda başarılarını anma ve destekleme amacıyla her yıl 8 Mart’ta kutlanan Dünya Kadınlar Günü ile toplumda cinsiyet eşitliğin ve kadın hakları konularına dikkat çekiliyor. Türkiye’nin adını daha önce duymadığı, sağlık ve lezzet dolu süper meyvesi aronyayı ülkemize getiren kadın girişimci Aylin Kalafatoğlu, kadın çiftçilere destek sağlayarak başarı dolu girişim hikâyelerine de öncülük ediyor.

Dünyada aronya konusunda uzman, sayılı Agronomist ten biri kabul edilen Dr. Aronia Kurucusu Aylin Kalafatoğlu, konuyla ilgili şu sözleri söyledi: “Tarım sektöründe kadınlar, gelir, eğitim ve kaynaklara erişim konusunda maalesef erkeklere göre daha düşük olanaklara sahipler. Ancak biz, bu eşitsizliklere karşı mücadelede etkili bir adım atmaya kararlıyız. Kadın çiftçilere yönelik eğitim ve bilinçlendirme programlarıyla, sektörde daha etkin görev almalarına olanak tanıyoruz. Kadın çiftçilerin daha etkili ve bağımsız bir şekilde çalışabilmeleri için verdikleri emeği değerli kılmak, sadece cinsiyet eşitliği için değil, toplumun genel kalkınması için de kritik bir öneme sahiptir. Kadınlara sağlanan destek ve fırsatlar, tarımsal üretimde adil ve sürdürülebilir bir geleceğin temelini oluşturacaktır. Özellikle vurgulamak isterim ki, kadın çalışanlarımızın sayısı erkeklerden daha fazla, kadın eğitmenlerimizin olmasına özen gösteriyoruz. Ücret eşitliği prensiplerine sıkı sıkıya bağlıyız. Tarım sektöründeki cinsiyet eşitsizliğini azaltmak için yapılan değişiklikler, eğitim, bilinçlendirme ve politika düzeyinde atılan adımlar, daha adil bir toplumun inşasına katkı sağlayacaktır. Tarımda cinsiyet eşitliği sağlandığında, üretimde daha başarılı bir noktaya geleceğimize inanıyoruz. Biz bu amaca ulaşmak için kararlı bir şekilde çalışmaya devam edeceğiz” dedi.

Küresel Kalkınma Amaçları’nın tümünü benimseyip şirket vizyonunu oluşturduklarını belirten Kalafatoğlu, “Küresel Kalkınma Amaçları’na uyan nadir şirketlerden biri olarak sürdürülebilir bir dünya için çabamızı her geçen gün artırıyoruz. Yaptığımız çalışmalar ve benimsediğimiz kurallar ile daha pozitif ve kalıcı bir etki yaratmaya devam ediyoruz” diyerek sözlerini bitirdi.

Kaynak:Tarım Pusulası


  • 0
    SEVDİM
  • 1
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Türkiye un ihracatında dünya liderliğini 10 yıldır sürdürüyorÖnceki Haber

Türkiye un ihracatında dünya liderliğini...

Sür-Koop Başkanı Özkaya’dan İstavrit Uyarısı: “Yasal Boyun Altındalar”Sonraki Haber

Sür-Koop Başkanı Özkaya’dan İstavrit Uya...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar