Şekerbank

Tarıma Dayalı Ekonomik Yatırımların 11. Etap Müracaatları Başladı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Tarıma Dayalı Ekonomik Yatırımların 11. Etap Müracaatları Başladı
Tofidass

Kırsal Kalkınma Destekleri Kapsamında Tarıma Dayalı Yatırımların Desteklenmesi Hakkında Tebliğ, 21.10.2016 tarih ve 29864 sayılı resmi gazetede yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Bu Tebliğin, 1/1/2016-31/12/2020 tarihleri arasında, kırsal alanda ekonomik ve sosyal gelişmeyi sağlamak, tarım ve tarım dışı istihdamı geliştirmek, gelirleri artırmak ve farklılaştırmak için kadın ve genç girişimciler öncelikli olmak üzere gerçek ve tüzel kişilerin ekonomik faaliyetlere yönelik yatırımlar için yapılacak hibe ödemelerine ilişkin hususları kapsadığını belirten Manisa Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdür Vekili Metin Öztürk, Tebliğ çerçevesinde gerçek ve tüzel kişilerin kırsal alanda ekonomik ve sosyal gelişmeyi sağlamak için gerçekleştirecekleri ekonomik yatırımlara, hibeye esas proje tutarına % 50 oranında hibe desteği verileceğini söyledi.

2016 – 2017 yılı yatırımları için müracaatların tebliği tarihinden itibaren 45 gün içerisinde yapılması gerektiğini ifade eden Metin Öztürk; Gerçek, tüzel kişiler ve tarımsal amaçlı kooperatifler, üretici birlikleri ile bunların üst birliklerinin başvuruda bulunabileceklerini ifade etti.

İl Müdürlüğünün yürüttüğü program kapsamında, Manisa'da %50 hibe verilecek yatırım konularını açıklayan Öztürk; "Yaş meyve sebze tasnif, paketleme ve depolama yatırımları hariç bitkisel ürünlerin işlenmesi, paketlenmesi ve depolanması, bitkisel ürün işlenmesi, paketlenmesi ve depolanmasına yönelik yatırımlardan tohum işleme, paketleme ve depolama yatırımları için 2.000.000 TL, bunun dışında kalan yatırımlar için 1.500.000 TL, hayvansal ürünlerin işlenmesi, paketlenmesi ve depolanması konusunda sadece ham derinin işlenmesi, 2.000.000 TL, soğuk hava deposu, 1.500.000 TL, çelik silo, 1.500.000 TL, hayvansal ve bitkisel orjinli gübre işlenmesi, paketlenmesi ve depolanması, 2.000.000 TL, yenilenebilir enerji kullanan yeni sera, 2.000.000 TL, kırsal ekonomik alt yapı yatırım konularından; çiftlik faaliyetlerinin geliştirilmesine yönelik altyapı sistemleri, bilişim sistemleri ve eğitimi yatırımları, en az 30.000 TL, en fazla 500.000 TL olacaktır" dedi.

İl Müdür Vekili Öztürk; "Başvuru yapabilecek kişilerin, ekonomik yatırımlar destekleme programında Bakanlık Kayıt Sisteminde kayıtları bulunan gerçek ve tüzel kişilerden olması gerekmektedir. Ayrıca ekonomik yatırımlara yönelik proje konularına başvurabilecek gerçek ve tüzel kişilerin idari ve mali açıdan kamudan bağımsız olması gerekmektedir.

Başvuruların tebliği tarihinden itibaren 04.12.2016 tarihine kadar, yapılması gerekmektedir. Vatandaşlarımız, www.tarim.gov.tr internet adresi üzerinden online olarak ise https://edys.tarim.gov.tr/tarim/onlinebasvuru.aspx adresi üzerinden başvurularını gerçekleştirebilirler. Başvurular Bakanlığımızca yayımlanacak olan uygulama rehberi doğrultusunda yapılacaktır. Elektronik ortamda yapılmayan başvurular reddedilecektir. Yatırımcılarımız, gerekli gördükleri her noktada İl Müdürlüğümüz bünyesinde oluşturulan İl Proje Yürütme Biriminden bilgi alabilirler" diyerek sözlerini noktaladı. 

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Adana'da Organik Nar Hasadı BaşladıÖnceki Haber

Adana'da Organik Nar Hasadı Başladı

Yetiştiricilere Kaba Yem Tohumu DesteğiSonraki Haber

Yetiştiricilere Kaba Yem Tohumu Desteği

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar