Şekerbank

Tarıma Dayalı Ekonomik Yatırımlar Destekleniyor…

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Tarıma Dayalı Ekonomik Yatırımlar Destekleniyor…
0
Tofidass

Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı kapsamında (KKYDP) Artvin'de yatırımcılar tarafından yapılması planlanan 11 adet Proje Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığınca onaylandı.

10. Etap Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi programı çerçevesinde Artvin'de; 7 adet Ahır ve Ağıl, 1 adet Süt İşleme Tesisi, 1 adet Soğuk Hava Deposu, 1 adet Gübre İşleme ve Paketleme Tesisi ve 1 adet Kültür Balıkçılığı Üretim Tesisi Projesi yatırıma alınmıştır. Projelerin toplam tutarı yaklaşık 18.000.000 TL olup Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığınca yatırımcılara yaklaşık 7.000.000 TL hibe ödemesi gerçekleştirilecektir.

Artvin Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü İshak Hacıkamiloğlu; projelerin onaylanmasının ardından ilimizin kırsal alanda gelişmesine katkı sağlayacak projelerden duyduğu memnuniyeti dile getirerek projelerin tamamlanması ile birlikte ilimiz genelinde özellikle hayvancılığa büyük bir destek sağlanacağını, yeni ve modern ahır ve ağıllar ile birlikte hayvancılıkta hem kalitenin hem de hayvan sayılarının artacağını belirtmiştir. Diğer yatırımların da ilimiz açısından önemine değinen Artvin Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü İshak Hacıkamiloğlu İlimizin en büyük eksikliklerinden olan Süt İşleme Tesisi desteklemesi ile ahır ve ağıllarda üretilen sütlerin pazara sunulabileceğini ve böylece Süt ve Süt Ürünleri konusunda bölgede söz sahibi olabileceğini belirtti.

Artvin Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü İshak Hacıkamiloğlu ayrıca Soğuk Hava Deposu, Gübre İşleme ve Paketleme Tesisi ve Kültür Balıkçılığı Üretim Tesisi Projesinin de Artvin için önemli bir ihtiyaç olduğunu, bunlar gibi projelerin daha da yaygınlaştırılarak Artvin'in Tarımsal üretimde diğer iller ile rekabet edebilecek düzeye getirilmesi gerektiğini ve bu desteklerle üretime katkıda bulunacak olmanın mutluluğunu yaşadıklarını dile getirerek projelerin İlimize hayırlı olması temennisinde bulunmuştur.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Stajyer öğrencilere Antalya İl Müdürlüğü çalışmaları anlatıldıÖnceki Haber

Stajyer öğrencilere Antalya İl Müdürlüğü...

6300 Keçi Alınarak DesteklenecekSonraki Haber

6300 Keçi Alınarak Desteklenecek

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar