Şekerbank

Tarım ve Orman İl Müdürü Tarıma Dayalı Ekonomik Yatırımları İnceledi

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Tarım ve Orman İl Müdürü Tarıma Dayalı Ekonomik Yatırımları İnceledi
Tofidass

Bingöl Tarım ve Orman İl Müdürü Burhan BAHADIR, Bakanlıkca yürütülmekte olan "Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı" Tarıma Dayalı Ekonomik Yatırımlar 9. Etap kapsamında projeleri tamamlanan Etçi tavuk kümeslerini ve 12. Etap kapsamında yapımı devam eden Modern Damızlık Sığır İşletmelerini ziyaret ederek yatırımcıların sorunlarını yerinde dinledi. 

İl Müdürü BAHADIR konuya ilişkin yaptığı açıklamada "2015 yılında Bakanlığımız tarafından KKYDP kapsamında ilimiz için hayvancılık barınaklarına hibe desteği verilmesiyle beraber, ilimizde 9 adet Etçi Tavuk Çiftliği ve 6 adet Büyükbaş Sığır işletmesi kurularak faaliyetlerine devam ediyor" dedi.

Modern hayvancılık işletmelerinde hayvan refahının sağlanması ile birlikte sürdürülebilir hayvancılığın anahtarı olan verim ve kalitenin artacağını belirten İl Müdürü BAHADIR ; bu tesisler, ilimizde tarımsal gelirin çeşitlenmesi ve örnek teşkil etmiş olması açısından da önemlidir. Bu örneklerin  artırılması için İl Müdürlüğümüz ve Bakanlığımızca yürütülen çalışmalar tüm hızıyla devam edecektir. Bu gün itibari ile ilimizde yılda 1.600.000 adet etçi broiler tavuk üretimi gerçekleşmektedir. Bu ilimiz ve ülke ekonomisi için ciddi bir katma değerdir. Ayrıca sayıları dokuzu bulacak olan büyük baş hayvan işletmelerinin hem Sütaş A.Ş.  Entegre Büyük Baş Hayvancılık İşletmeleri hem de ilimizde faaliyet gösteren diğer süt ve et işleme tesislerinin ham maddesinin karşılanması açısından da önemli olduğunu ifade ederek; bu işletmelerin güvenilir gıda kaynaklarına sağlıklı erişimi, hayvan refahının sağlanması ve modernizasyonu ile diğer üretici ve işletmelere de örnek olacağını" belirtti. 

Faaliyetleri yerinde inceleyen İl Müdürü; yatırımcılardan ve personellerden teknik bilgi aldıktan sonra, yatırımcıların karşılaştıkları sorunlara ivedilikle çözüm bulunması noktasında gerekli hassasiyeti göstereceklerini, ayrıca diğer kurum, kuruluş ve paydaşları ilgilendiren hususlarda da yardımcı olacaklarını ifade ederek, bu tesislerin başta bölge ile ülkemize hayırlı olması temennisinde bulundu.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Selimpaşa Festivale HazırÖnceki Haber

Selimpaşa Festivale Hazır

Tarım ve Orman İl Müdüründen Mühendis Adaylarına Örnek DavranışSonraki Haber

Tarım ve Orman İl Müdüründen Mühendis Ad...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar